NVO opnieuw in VNG Special Jeugd

17-9-2015

Inmiddels is het bijna traditie, voor de derde keer op rij staat de NVO met een artikel in de Special Jeugd van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Gezien de decentralisatie van alle vormen van jeugdhulp per 1 januari 2015 en de uitdaging van gemeenten en zorgprofessionals om de transformatie vorm te geven, vraagt de NVO dit keer aandacht voor de bijdrage van (ortho)pedagogen in jeugdhulp en onderwijs aan de hand van praktijkverhalen.

 

Zo geeft orthopedagoog Lijnie Reijers (tevens voorzitter van het OG-netwerk en lid van de Commissie Kwaliteit en Opleiding van de NVO) aan dat "goede communicatie en samenwerking en soms het je wringen in onmogelijke bochten zijn hard nodig om de kinderen niet in een groot gat tussen onderwijs en jeugdhulp te laten vallen."

 

José Wichers, als orthopedagoog werkzaam in het onderwijs, zegt over de veranderende rol van de orthopedagoog:

"De orthopedagoog neemt niet het probleem van docenten, directie en bestuur over, maar helpt hen bij andere vormen van organiseren."


Dit en meer kunt u lezen in de VNG Special Jeugd die op 28 augustus 2015 is verspreid onder alle gemeenten en diverse organisaties. Het artikel kunt u ook hier bekijken.