Nieuwe NVO ledendag goed bezocht

9-2-2016

In 2015 kreeg de NVO er bijna 700 nieuwe leden bij. Ruim 50 van hen waren afgelopen vrijdag 5 februari op de allereerste nieuwe ledendag van de NVO. Voorzitter Jim Bijlstra gaf de aftrap. Jim ging in op de taken van de NVO en de resultaten die de beroepsvereniging afgelopen jaar behaalde, zoals de btw vrijstelling voor NVO basis orthopedagogen en het voornemen van minister Schippers (VWS) voor een wetsvoorstel om de orthopedagoog generalist op te nemen in de Wet BIG. Desgevraagd gaven leden aan dat zij verwachten zich met hun lidmaatschap te kunnen onderscheiden als pedagoog met een goede kwaliteit.  

Directeur Marlies Post ging aan de hand van ‘feiten en fabels’ in op wat de NVO doet. Zo illustreerde zij de bevlogenheid van medewerkers van de NVO, de vele interactie tussen leden en bureau en wat de NVO bijvoorbeeld doet aan positionering van leden op de arbeidsmarkt. Zij hoopt dat leden dat ook zo ervaren. Maar als dat niet zo is, is dat ook een ‘feit’. En daar moet de NVO dan iets aan doen. De NVO is er voor, maar ook dóór leden. Daarom riep zij iedereen op die een suggesties of een voorstel heeft, contact op te nemen met het bureau.

Na een korte pitch van bijna alle NVO netwerken, gingen de nieuwe leden in gesprek met vertegenwoordigers van die netwerken. De bijeenkomst werd zo geanimeerd dat de lunch bijna een verstoring was. We zijn benieuwd naar de evaluatie door deelnemers. Natuurlijk verzamelen we uw tips, vragen en opmerkingen en bekijken we wat daarmee te doen.

Volgend jaar weer!
Vanwege de opkomst en reacties denken we dat dit initiatief voor herhaling vatbaar is. Eind 2016 kunnen nieuwe leden van dit jaar dus alvast rekenen op een uitnodiging voor een nieuwe ledendag begin 2017.