#mijnhartvoordezorg als steun voor zorgprofessionals

23-3-2020
Afbeelding: #Mijnhartvoordezorg

Om alle mensen in de zorg te steunen in de strijd tegen COVID-19, roepen beroepsverenigingen KNMG, KNOV (verloskundigen), KNMT (tandartsen), KNGF (fysiotherapeuten) en vakbond FBZ waarbij ook NVO is aangesloten, Nederlanders op om gezamenlijk een wit shirt met een hart achter de ramen te hangen.

Daarmee kunnen mensen hun steun betuigen aan medewerkers in de zorg. De oproep wordt gedaan in een bijzondere film die online te bekijken is. Inmiddels zijn op social media al shirts en persoonlijke steunbetuigingen met #mijnhartvoordezorg te vinden.

Mensen kunnen het initiatief ‘Mijn hart voor de zorg’ eenvoudig vanuit huis steunen, met middelen die ze al in huis hebben. Maak op een wit T-shirt een groot rood hart, eventueel met een persoonlijke boodschap voor de mensen in de zorg. Hang die voor het raam en deel er ook een foto of filmpje van op social media met de hashtag #mijnhartvoordezorg. Om steun te betuigen, kan iedereen daarnaast ook twee emoticons aan zijn profiel op social media toevoegen: een rood hart en een witte jas (♥️🥼). 

André Kuipers, Katja Schuurman en Dylan Haegens
Naast bekende Nederlanders als astronaut André Kuipers, actrice Katja Schuurman en YouTuber Dylan Haegens zetten ook mediabedrijven en creatieve zzp’ers zich belangeloos in. Samen zorgen ze ervoor dat de boodschappen voor de zorgverleners de komende tijd overal te zien zullen zijn.

Meedoen?
Bekijk de oproep in de video over #mijnhartvoordezorg en doe mee.