Landelijke Schrapweek Jeugd

7-2-2020

Volgende week is de landelijke Schrapwerk Jeugd. Er zijn vier regionale bijeenkomsten waar professionals, werkgevers en gemeenten in gesprek gaan. Ook voor pedagogen en orthopedagogen! Wat kunt u aan hoge administratieve lasten samen met werkgevers en gemeenten doen en wat zijn succesvolle aanpakken?

Professionals, werkgevers en gemeenten presenteren hun oplossingen en/of goede voorbeelden om administratieve rompslomp te verminderen. Zo vertelt bijvoorbeeld ggz-aanbieder Arkin dat ze in een experiment zijn gestopt met de minutenregistratie. Dat levert iedere behandelaar per dag 51 minuten op en leidt tot meer werkplezier. In de workshop krijgen deelnemers concrete tools aangereikt om zelf ook tijdschrijven te stoppen. De bijeenkomsten zijn in Arnhem, Steenwijk, Rotterdam en Haarlem.

De Schrapweek  Jeugd vloeit voor uit actieplan ontRegel de Zorg, Rita Verdonk is door minister Hugo de Jonge vorig jaar aangesteld als speciaal adviseur Ontregel de Zorg Jeugd en Wmo. De beroepsverenigingen waaronder de NVO ondersteunen het Actieplan en de Landelijke Schrapweek Jeugd.

Informatie en aanmelden voor de landelijke Schrapweek Jeugd

Vorig jaar bedacht de NVO een actie om gedurende het hele jaar in gesprek te gaan over administratieve lasten. Alle tijd die immers in administratie rompslomp gaat zitten, kan niet besteed worden aan het contact met kinderen of cliënten, en hun ouders / verzorgers, de onderlinge samenwerking en het investeren in vakmanschap. De actie geldt nog steeds. De NVO daagt u uit om op overbodige administratie een paarse krokodil te plakken.

De stickers zijn een statement tegen de administratieve rompslomp in de zorg en een middel om in de instelling, met collega’s of met opdrachtgevers in gesprek te gaan, gratis te bestellen door een mail te sturen naar de NVO naar Anoesjka Peters - van Leur a.vanleur@nvo.nl  onder vermelding van uw naam, adres en aantal vellen stickers (per vel 16 stickers).