Inschrijving Workshop 'Verlieskunde' op 1 april 2016 geopend

21-1-2016

De inschrijving voor de Workshop ‘Verlieskunde’ op vrijdag 1 april van 13.00-17.30 uur is geopend.

Orthopedagogen en psychologen komen op zeer regelmatige basis in aanraking met de vele gezichten van verlies. Welke rol ze hierin moeten hebben is vaak niet helemaal duidelijk. Leren omgaan met verlies maakt ook niet structureel deel uit van de basisopleiding tot orthopedagoog/psycholoog of de post-academische opleidingen.

Het NVO netwerk LZMG+ organiseert deze workshop voor orthopedagogen en psychologen in de verliesbegeleiding van cliënten, ouders en begeleiders. Het gaat daarbij om coping met beperkingen van het kind, eigen teleurstellingen, het verliezen van het gezinssysteem (bijvoorbeeld bij echtscheiding), verlies van een deel van de ouderrol (wanneer een kind in een instelling gaat wonen) of het feitelijk verlies van cliënten bij overlijden.

In de workshop verlieskunde maken orthopedagogen en psychologen kennis met professionele richtlijnen en methodieken voor de ondersteuning van cliënten, ouders en begeleiders die geconfronteerd worden met allerlei vormen van verlies. Deelnemers gaan bovendien zelf aan de slag met de toepassing van de methodieken, aan de hand van casuïstiek.

De training wordt verzorgd door Herman de Mönnink, GZ-psycholoog en grondlegger van verlieskunde in Nederland. Herman is auteur van het boek “Verlieskunde. Handreiking voor de beroepspraktijk”. Het is prettig maar geen verplichting zijn boek tijdens de workshop bij de hand te hebben.

Ga voor de Inschrijving en het volledige programma naar de Website.