Hoe denk jij als jeugdprofessional over het werken in de jeugdzorg?

28-9-2018

Graag nodigen wij je uit voor een brainstorm op 24 oktober over de ontwikkelingen in de jeugdzorg. Zoals bekend staat de jeugdzorg als gevolg van transitie onder zware druk. Dat heeft zijn weerslag op de arbeidsmarkt in deze sector. Daarnaast is het ziekteverzuim zorgbreed wederom toegenomen, en de jeugdzorg scoort op dit vlak helaas de hoogste cijfers. Deze brainstorm wordt georganiseerd door FBZ. Ook als je signalen wil doorgeven of schriftelijk wil reageren, dan horen wij het graag. Door jouw bijdrage kan jij invloed uitoefenen op je werk als (ortho)pedagoog binnen de Jeugdzorg!

FBZ
FBZ heeft als doel om haar invloed te gebruiken om aan de jeugdzorg een positieve impuls te geven. Zo zijn in de cao tal van afspraken gemaakt die werknemers moeten binden en het werkplezier moeten verhogen. Verder zijn ze eind vorig jaar met de andere cao-partijen een gezamenlijke campagne ‘Kwaliteit voor het kind’ gestart. FBZ riep de Tweede Kamer op een Integrale verbeteragenda op te stellen en wees de nieuw aangetreden wethouders op hun sleutelpositie en mogelijkheden om de jeugdzorg lokaal goed in de steigers te zetten.

Brainstorm
Doel is dat de brainstorm FBZ munitie geeft voor een vervolgstrategie voor het werken in de Jeugdzorg. Dit kan daarnaast gezien worden als voorwerk voor de voorbereidingen voor de volgende cao. Die beginnen over enkele maanden omdat de cao 1 april 2019 afloopt.

De brainstorm vindt plaats op woensdagmiddag 24 oktober 2018 (vanaf 14.00 uur) in Utrecht. De exacte locatie volgt nog.

Aanmelden
Stuur vóór 17 oktober een mail naar Marieke Visser (m.visser@nvo.nl). Ook als je schriftelijk je bijdrage wil leveren of signalen wil doorgeven, kun je deze naar Marieke Visser doorsturen.