Dilemma: voormalig supervisant solliciteert bij voormalig supervisor

23-11-2018

De pedagoog als supervisor heeft soms een eigen onderneming. Hoe ga je zorgvuldig om met de situatie dat een voormalig supervisant bij jouw bedrijf solliciteert?

Allereerst staat het natuurlijk iedereen vrij om te solliciteren op een vacature. Dat is in deze situatie niet anders. Als voormalig supervisor ken je de sollicitant al goed en weet je waarschijnlijk sneller dan bij andere kandidaten of dit een geschikte kandidaat is voor de betreffende vacature. Als voormalig supervisor zijn er ook een aantal zaken waar je op moet letten.

Als supervisor krijg je veel te zien en beschik je over (wellicht gevoelige) informatie van andere organisaties, waar de supervisanten werken. Verwacht wordt van jou als supervisor dat je daar zorgvuldig mee omgaat en je bewust bent van de positie van vertrouwen die je hebt gekregen van de werkgever van de supervisant. Dat een voormalig supervisant bij je solliciteert kan voorkomen. Van de (voormalig) supervisor wordt daarbij een bepaalde mate van zorgvuldigheid verwacht. Zo spreekt het vanzelf dat je tijdens een supervisie traject niet alvast start met werven van de supervisant, dat is niet passend bij het vertrouwen dat een werkgever in je stelt.

Stel je besluit de voormalig supervisant aan te nemen. Dan geldt net als bij andere werknemers, dat de werknemer degene is die zijn huidige werkgever informeert over de nieuwe baan. Gezien de positie van de supervisor in een organisatie getuigt het van zorgvuldigheid als de voormalig supervisor hierover naderhand contact opneemt met de werkgever van de betreffende medewerker. Zeker als deze situatie speelt binnen een jaar na afronding van de supervisie. Dit is echter geen verplichting. Als er vragen ontstaan bij de werkgever in een dergelijke situatie kan een werkgever ook altijd zelf contact opnemen met de voormalige supervisor.

Als deze situatie zich echter voordoet tijdens nog lopende supervisie trajecten bij andere medewerkers van dezelfde werkgever, dan ligt het nadrukkelijker op de weg van de (voormalig) supervisor in het kader van zorgvuldig handelen om ook zelf actief de werkgever te informeren over de situatie die zich voordoet, om vragen omtrent de werkwijze van de supervisor te voorkomen.

Kortom: aannemen van een voormalig supervisant kan, maar doe het zorgvuldig!