Van bul naar baan: do’s en don’ts bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst

Afbeelding: Van bul naar baan

Starter op de arbeidsmarkt?

Kom dan op woensdag 10 oktober 2018 naar de bijeenkomst
‘Do’s en don’ts bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst’.

Aanmelden is nu mogelijk!Als net afgestudeerde psycholoog of pedagoog ben je vaak allang blij dat je een baan gevonden hebt, maar het onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden is minstens zo belangrijk als het voeren van het sollicitatiegesprek en het kunnen overbrengen van je enthousiasme en competenties. Wanneer je het verlossende telefoontje krijgt dat ze jou voor deze baan willen hebben, begint het eigenlijk pas. Zorg dat je goed voorbereid het onderhandelingsproces in gaat!

Als beroepsvereniging ondersteunen we je graag bij een goede start op de arbeidsmarkt. Om die reden organiseren NVO en NIP voor (startende) psychologen en orthopedagogen op woensdagavond 10 oktober de bijeenkomst ‘Do’s en don’ts bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst’. José Klerks, onderhandelaar arbeidsvoorwaarden bij cao-partij FBZ (de werknemersorganisatie die voor NVO- en NIP-leden de cao-onderhandelingen doet), legt uit waar je op moet letten bij het aangaan van een dienstverband. Wat doe je wel en wat juist niet? Wat moet er in jouw arbeidsovereenkomst staan? Wat zegt de cao daarover? Welke afspraken gelden over ontwikkeling en scholing? En hoe zit het met inschaling en functiewaardering?

Goed beslagen ten ijs
Wil je goed beslagen ten ijs de arbeidsmarkt op gaan? Maak dan gebruik van deze kans om jezelf goed te informeren en kom naar de bijeenkomst op 10 oktober. In het programma is voldoende ruimte om vragen te stellen aan de onderhandelaar.

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats bij het NIP van 18.00 tot 20.30 uur. Koffie/thee en broodjes staan voor je klaar om 18.00 uur. We gaan van start met een plenair gedeelte, waarna we in groepjes uiteen zullen gaan om een voorbeeld arbeidsovereenkomst met elkaar te bespreken. Deze bijeenkomst wordt speciaal georganiseerd voor NVo- en NIP-leden en is gratis.

Let op: deze bijeenkomst is geen training voor het ontwikkelen van onderhandelingsvaardigheden. We helpen je door middel van deze bijeenkomst om goed geïnformeerd het onderhandelingsgesprek aan te kunnen gaan en meer kennis te krijgen op dit gebied.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Aandacht voor werknemersbelangen zit in jouw lidmaatschapspakket!
De NVO en het NIP zijn lid van de FBZ, waardoor de FBZ op komt voor de belangen van de psychologen en pedagogen bij de totstandkoming van de verschillende cao’s. Het lidmaatschap van jouw vereniging kan je daarom ook zien als lidmaatschap van een vakbond. Dat zit dus automatisch in jouw lidmaatschapspakket. Als lid heb je inspraak op of een cao-akkoord wordt omgezet in een daadwerkelijke cao. En conform de cao kan je (een deel van) je contributie van jouw vereniging vergoed krijgen. Kijk hier voor meer informatie over het terugkrijgen van je NVO-contributie.

José Klerks onderhandelt onder meer over de Cao GGZ en de Cao Gehandicaptenzorg. Beide cao’s kwamen eerder dit jaar tot stand. Klik hier voor meer informatie over de FBZ.

Organisatie: NIP/NVO
Locatie: NIP, HNK-gebouw, 2e verdieping, Arthur van Schendelstraat 650 te Utrecht