Bijeenkomst ‘Do’s en don’ts bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst’

Contactpersoon Marieke Visser
Locatie NIP-Huis
Plaats Utrecht
Van 16-01-2018 18:30:00
Tot 16-01-2018 19:30:00
E-mail m.visser@nvo.nl

Van bul naar baan: do’s en don’ts bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst

Starter op de arbeidsmarkt? Kom dan naar de bijeenkomst ‘Do’s en don’ts bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst’

Als net afgestudeerde pedagoog of psycholoog ben je vaak allang blij dat je een baan gevonden hebt, maar het onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden is minstens zo belangrijk als het voeren van het sollicitatiegesprek en het kunnen overbrengen van je enthousiasme en competenties. Wanneer je het verlossende telefoontje krijgt dat ze jou voor deze baan willen hebben, begint het eigenlijk pas. Zorg dat je goed voorbereid het onderhandelingsproces in gaat!

Als beroepsvereniging ondersteunen we je graag bij een goede start op de arbeidsmarkt. Om die reden organiseren NVO en NIP voor (startende) pedagogen en psychologen op dinsdagavond 16 januari 2018 de bijeenkomst ‘Do’s en don’ts bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst’.

José Klerks, onderhandelaar arbeidsvoorwaarden bij cao-partij FBZ, de werknemersorganisatie die voor NVO- en NIP-leden de cao-onderhandelingen doet, legt uit waar je op moet letten bij het aangaan van een dienstverband. Wat doe je wel en wat juist niet? Wat moet er in jouw arbeidsovereenkomst staan? Wat zegt de cao daarover? Welke afspraken gelden over ontwikkeling en scholing? En hoe zit het met inschaling en functiewaardering?

Goed beslagen ten ijs
Wil je goed beslagen ten ijs de arbeidsmarkt op gaan? Maak dan gebruik van deze kans om jezelf goed te informeren en kom naar de bijeenkomst op 16 januari. In het programma is voldoende ruimte om vragen te stellen aan de onderhandelaar.

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats bij NIP (Arthur van Schendelstraat 650 te Utrecht) en is van 18.30 tot 19.30 uur. Koffie/thee en broodjes staan voor je klaar. De inloop is vanaf 18.00 uur. Deze bijeenkomst wordt speciaal georganiseerd voor NVO en NIP-leden en is gratis. Aanmelden kan door middel van deze aanmeldlink.

Aandacht voor werknemersbelangen zit in jouw lidmaatschapspakket!
De NVO en het NIP zijn lid van de FBZ, waardoor de FBZ op komt voor de belangen van de pedagogen en psychologen bij de totstandkoming van de verschillende cao’s. Het lidmaatschap van jouw vereniging kan je daarom ook zien als lidmaatschap van een vakbond. Dat zit dus automatisch in jouw lidmaatschapspakket. Als lid heb je inspraak op of een cao-akkoord wordt omgezet in een daadwerkelijke cao. En conform de cao kan je (een deel van) je contributie van jouw vereniging vergoed krijgen.

José Klerks onderhandelt onder meer over de Cao GGZ en de Cao Gehandicaptenzorg. Beide cao’s en de cao Jeugdzorg kwamen eerder dit jaar tot stand. Kijk op onze website of www.fbz.nl voor meer informatie.