NVO/NCJ/De Balie 'Strijd tegen oprukkende kinderarmoede'.

Locatie Online
Van 09-03-2021 20:00:00
Tot 09-03-2021 22:00:00
Website https://debalie.nl/programma/strijd-tegen-oprukkende-kinderarmoede-09-03-2021/

Bijeenkomst van de Lezingencyclus Opvoeden en Opgroeien van NVO

In het welvarende Nederland groeit toch maar liefst 1 op 11 kinderen in armoede op. Hoe kan dat?
En hoe kan er zelfs sprake zijn van een toename van structurele armoede?
Een schrijnend vraagstuk, waarover beleidsmakers en grote bedrijven zich buigen in een gezamenlijk offensief: in 2030 moet Nederland kinderarmoede-vrij zijn. Maar hoe?

Debatcentrum De Balie in Amsterdam organiseert dinsdagavond 9 maart samen de NVO en NCJ deze bijeenkomst.

Zorgverzekeraar Menzis gaat in gesprek met theatermaker Laura van Dolron. Menzis is een van Nederlands grootste zorgverzekeraars met 2.2 miljoen klanten. Voor tienduizenden gezinnen zegt de verzekeraar een groot verschil te kunnen maken. Maar lukt dat ook? Van Dolron ontmoet voorafgaande aan het programma directielid Marieke Fieten en kijkt mee bij het werk van de verzekeraar die zich inzet.
Deze avond brengt ze haar verslag naar buiten en laat zien wat er nog op de route ligt naar 2030.
Tijdens het programma toetst een panel van jongeren, allen ervaringsdeskundigen, of de voorgenomen plannen wel stroken met de werkelijkheid.

De bijeenkomst is onderdeel van de lezingencyclus opvoeden en opgroeien van NVO, NJi, Universiteit Utrecht, Trimbos-instituut, Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Landelijk Kenniscentrum LVB en NCJ.

Houd de Website pagina in de gaten voor meer updates over sprekers tijdens deze avond. Het programma is voor iedereen live te bekijken via livestream, daarnaast is het voor een beperkt publiek live in Amsterdam bij te wonen.

logo_nvo_payoff_links_klein