NVO Puur Pedagogiek 2020

Locatie De Reehorst
Plaats Ede
Van 27-03-2020
Tot 27-03-2020

NVO Puur Pedagogiek 2020

Puur Pedagogiek komt er weer aan! Noteer alvast vrijdag 27 maart 2020 in uw agenda. Er is steeds meer bekend over het programma, in januari start de inschrijving. In één dag praten we u weer ‘bij’ over recente wetenschappelijk pedagogische kennis en inzichten, waarbij we natuurlijk ook de brug slaan naar de praktijk. Het congres vindt plaats in de Reehorst Ede, uitstekend bereikbaar met OV.

In deze editie draait alles om innovatie. s Morgens verrassen Eelke Blokker van het Instituut Publieke Waarden en orthopedagoog Levi van Dam (oa. Garage 2020) u met nieuwe perspectieven, invalshoeken en aanpakken.

Daarna is er een innovatiemarkt en lunch en s middags zijn er 6 deelsessies waar u een keuze uit kunt maken:

  • Hoezo!? Hoe beïnvloedt de organisatie het probleemgedrag getoond door mijn cliënten?
  • ‘Waar hoor ik thuis?’ ‘hoe gaat het met jongeren die opgroeien met gescheiden ouders?’
  • Onvrijwillige zorg? Welke alternatieven zijn er, hoe kun je terughoudend zijn. Wat kunnen jeugdhulp en gehandicaptenzorg van elkaar leren?
  • Masterclass case studie N = 1 onderzoek LVB
  • Multideskundigheid bij multiproblematiek
  • Passend onderwijs écht passend maken


Wilt u nu al meer informatie? Neem dan contact op met Lara van der Linden, l.vanderlinden@nvo.nl.

Bent u met een interessant (praktijkgericht) wetenschappelijk onderzoek bezig wat orthopedagogen moeten weten voor hun dagelijkse werk? Wij zoeken nog een spreker voor een deelsessie. Stuur een mail naar l.vanderlinden@nvo.nl met contactgegevens en kort wat je kan brengen, dan nemen wij contact met jou op.

De grand finale van de dag is de uitvoering van een theaterstuk op maat voor de NVO door het Transformatie Theater. Hierin spelen ook NVO leden mee. Ook u kunt nog meedoen! Mail hiervoor Lara van der Linden, e-mail l.vanderlinden@nvo.nl onder vermelding van: je naam; e-mail; telefoonnummer; en een hele korte uitleg waarom je graag mee wilt doen met de voorstelling >> filmpje