Studiedag Wetenschap & Inclusie - Hoe wetenschappelijk onderzoek inclusie van mensen met een verstandelijke beperking kan bevorderen

Locatie ECI
Plaats Roermond
Van 17-05-2019 10:00:00
Tot 17-05-2019 16:00:00

Save the date

16 mei a.s. organiseren Koraal en Zuyd Hogeschool in samenwerking met Xavier Moonen de studiedag Wetenschap & Inclusie - Hoe wetenschappelijk onderzoek inclusie van mensen met een verstandelijke beperking kan bevorderen. 

Op deze studiedag –georganiseerd door het bijzonder lectoraat inclusie van mensen met een verstandelijke beperking ingesteld bij de Zuyd Hogeschool in samenwerking met Koraal- zal de tussenstand met betrekking tot projecten van het bijzonder lectoraat besproken worden. Prof. dr. Xavier Moonen is als bijzonder lector verbonden aan dit lectoraat. 

Ochtendprogramma (twee lezingen):

  1. Xavier Moonen gaat in op de stand van zaken betreffende de onderzoeken die door het lectoraat zijn en worden uitgevoerd.
  2. Susan van Hooren, bijzonder hoogleraar Vaktherapie aan de Open Universiteit gaat in op de vraag Wat vaktherapeuten voor inclusie van mensen met een verstandelijke beperking kunnen betekenen? 


Na de inleidingen kan gekozen worden uit een aantal workshops die allen op hun eigen manier ingaan op inclusie. Er zijn workshops over onder andere Taal voor Allemaal, Mijn Mening, het signaleren van kindermishandeling, het herkennen van een licht verstandelijke beperking in het basisonderwijs, de Equipe Mont Ventoux en over vaktherapie in de wijk.  

Binnenkort meer informatie met het complete programma én met de mogelijkheid je in te schrijven voor 16 mei!
Voor nu… reserveer datum en tijdstip alvast in de agenda.