Congres van Wijk tot wetenschap 2017

Locatie 1931 Congrescentrum Brabanthallen
Plaats Den Bosch
Van 23-11-2017
Tot 23-11-2017
Website http://www.kenniscentrum-kjp.nl/Congres-Van-wijk-tot-wetenschap/Kenniscongres-2017
Afbeelding: Van Wijk tot wetenschap 2017


'Samen ontwikkelen’ luidt het thema van de tweede editie ‘Van wijk tot wetenschap’, hét kenniscongres voor samenwerking in de brede jeugdhulp.


Na het succes van 2016 zet het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrieeen volgende stap, samen met de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Sinds de transitie zijn steeds meer initiatieven ontstaan om kennis te delen en samen te werken binnen de brede jeugdhulp. Er is veel betrouwbare kennis voorhanden over welke hulp effectief is voor welke kinderen en jongeren. Maar hoe passen wij als samenwerkingspartners deze kennis efficiënt toe? Welke initiatieven tot samenwerking zijn er al en kunnen een startpunt zijn voor anderen?

Op 23 november presenteren duo’s van deskundigen hun samenwerkingsinitiatieven tussen jeugdpsychiatrie, jeugdgezondheidszorg, jeugdhulp, gemeenten en jeugdregio’s, jeugdbescherming, onderwijs en huisartsenzorg. Denk aan een huisarts en een wijkteammedewerker, een psycholoog en een intern begeleider, een beleidsmedewerker van een gemeente en een psychiater. Ontdek hoe zij samenwerken en samen ontwikkelen om kinderen en jongeren betere hulp te kunnen bieden. Daarnaast presenteren wetenschappers hun onderzoeksresultaten, die kunnen bijdragen aan effectieve jeugdhulp.