ALV en eindejaarsbijeenkomst 'De NVO van de toekomst'

Afbeelding: CitySense 2 dec 2015

 

Graag nodigen wij  u uit voor een Algemene Ledenvergadering én voor de eindejaarsbijeenkomst. Zowel ALV als de eindejaarsbijeenkomst vinden plaats op donderdag 10 december in CitySense, een kosmopolitische evenementenlocatie in het hart van Utrecht.

Klik hier voor een routebeschrijving.


Zoals afgesproken in de Algemene Ledenvergadering van vorig jaar, voerden bureau Berenschot en Nivel afgelopen jaar, in opdracht van de NVO, een onderzoek uit naar de Pedagogische beroepenstructuur. Enkele weken geleden zetten wij daarnaast ons ledentevredenheidsonderzoek onder u uit. Tijdens de ALV zijn beide onderzoeken beschikbaar.

Inmiddels gaat het bestuur gesprekken aan met alle overlegorganen binnen de NVO over het Huis van de Pedagogiek. Centraal daarin staat de vraag: 'Laat de NVO ook niet-universitair opgeleide pedagogen toe. En zo ja, wat biedt zij dan die nieuwe leden én de huidige leden?'

Over die vraag willen we ook op de ALV met u in gesprek. In een bijzondere vorm. Onder leiding van Lijnie Reijers, NVO-lid en lid van de Commissie CKO en van het netwerk orthopedagogen-generalist, gaan Jim Bijstra en vier andere voor- en tegenstanders van toelating van niet-universitair opgeleide pedagogen aan een ronde tafel met elkaar en met u in gesprek. Tussendoor vergeten we natuurlijk niet om u te voorzien van een hapje en een drankje.

Aan het eind van de avond voeren we het tempo richting toekomst nog wat verder op, onder het motto ‘Zelfs als jij niet geïnteresseerd bent in de toekomst, is de toekomst geïnteresseerd in jou!’. Ruud Veltenaar, filosoof, trendwatcher, ‘bevliegenaar’ en nog veel meer neemt u mee in ‘trends van de toekomst en anders kijken’. Maar boven alles is Ruud Veltenaar een entertainer. U had dit programma nog van ons tegoed, omdat het in de zomer kwam te vervallen. Wij verwachten dat u na deze bijeenkomt lachend, ondersteboven gegooid én geïnspireerd huiswaarts keert.
 

PROGRAMMA
16:30 uur     Inloop
17:00 uur     Uitreiking Thesisprijs

17:15 uur     ALV Deel I met o.a. jaarplan, begroting en verrassing
18:00 uur     Pauze
18:15 uur     ALV Deel II met o.a. rondetafelgesprek o.l.v. dagvoorzitter Lijnie Reijers.
19:30 uur     Pauze
19:45 uur     “Shift Happens: trends met impact” door *Ruud Veltenaar
20:30 uur     Afsluiting met toetjesbuffet, koffie en thee en/of borrel

*Ruud Veltenaar: “De wereld verkeert niet in een financiële of economische crisis, maar in een transformatie naar een volgende fase in onze beschaving. Deze transitie raakt bijna iedereen en heeft grote invloed op ons leven en werk". Tijdens de bijeenkomst verschaft Ruud Veltenaar duidelijkheid over de toekomst en biedt hij concrete hoop op een betere wereld. Ben jij klaar voor de toekomst en in staat om ook in turbulente tijden het verschil te blijven maken? “Shift Happens: trends met impact”, over de toekomst van onderwijs en welzijn (zorg).

ALV
In de Algemene Ledenvergadering komen naast de gebruikelijke bespreking van de verslagen, onder andere wisselingen in het bestuur aan bod. Een agenda is onderaan opgenomen.
Mocht u de behoefte voelen een agendapunt toe te voegen, dan kunt u dit tot uiterlijk 1 december 2015 kenbaar maken bij Kirsten Mik (bestuurssecretaris) via K.Mik@nvo.nl of 030-3031732.

 

Agenda ALV I

  1. Opening, welkom, mededelingen
  2. Verslag ALV 13 juli 2015 (bijlage)
  3. Jaarplan 2016 (bijlage 1) en (bijlage 2)
  4. Begroting 2016 (bijlage)
  5. Contributie 2016 (bijlage)
  6. Statutenwijziging voor toelating leden met Vlaamse diploma’s (bijlage)
  7. Verlenging ambtstermijn bestuurslid Mw. drs. E.F. (Els) van den Bosch-Ploegh

Agenda ALV II

  1. Verenigingsstructuur (bijlage)
  2. Rondetafelgesprek over het huis van de pedagogiek o.l.v. Lijnie Reijers. Bij de aftrap van het gesprek zal worden teruggeblikt op het onderzoek naar de pedagogische beroepenstructuur en het ledentevredenheidsonderzoek.