Wat als krom het nieuwe recht is- omdenken in diagnostiek en behandeling


Op vrijdag 8 november 2019 vindt de derde landelijke basis-orthopedagogen dag plaats, met als centraal thema 'Wat als krom het nieuwe recht is – omdenken in diagnostiek en behandeling’

We starten om 12.00 uur met een lunch en om 17.00 uur is er een afsluitende borrel. De middag vindt plaats in Antropia in Driebergen-Zeist (naast NS Station).
 
De opvoeding “recht proberen te zetten” is de letterlijke vertaling van orthopedagogiek. Maar is dat wat we moeten nastreven? Wat als krom het nieuwe recht is?

Omdenken in diagnostiek en behandeling is een steeds bekender concept wat in het onderwijs en de pedagogiek steeds meer vorm begint te krijgen. Op de derde landelijke basis-orthopedagogen dag laten we jullie zien op wat voor verschillende manieren het omdenken terugkomt. Denk aan het terugbrengen van de diagnostische cyclus, het handelingsgericht werken, cultuur sensitieve trauma therapie of het vraagstuk of je problemen moet classificeren vanuit de rede of de ziel. Daarnaast komt ook de neuropsychoanalyse aan bod en het doen van diagnostiek buiten de spreekkamer waarbij de omgevingsfactoren een grotere rol krijgen. De kracht en de veranderingsmogelijkheden die juist een basis-orthopedagoog heeft, staan ook deze dag centraal.
 
Het definitieve programma wordt in september bekend gemaakt. Tevens volgt dan de mogelijkheid tot inschrijving, let daarvoor ook op de aankondiging in de nieuwsbrief!

Wij kijken uit naar deze dag!


Namens de voorbereidingsgroep: Jessica Boer, Véronique Wils-Hoogland, Lisanne Juffer-Hagebeuk en Carlijn van den Berg.