NVO Power to the Orthopedagoog 2018 -® Merijn Roubroeks-24
shutterstock_563115292
NVO Power to the Orthopedagoog 2018 -® Merijn Roubroeks-91

Volledig Programma 29 november 2019

10.00 - 10.10 Inleiding door Nanouk van Tol. 

10.10 – 11.05 "Macht en beïnvloeding: alledaagse vaardigheden voor de orthopedagoog van de toekomst?' door Nanouk van Tol.
Macht en beïnvloeding doet velen van ons denken aan manipuleren om te krijgen wat je wilt. Via geheime agenda's jezelf ergens naar binnen werken om de ander, zonder dat hij dat per se wil, te bewegen.
In deze theoretische inleiding bekijk ik (manager en NVO orthopedagoog-generalist) samen met een lobbyist op welke manieren je meer macht en invloed kan vergaren, zonder dat het direct om manipuleren gaat. Want beinvloeden doen we allemaal, maar op welke manier kan je jezelf het meest effectief inzetten om je doel te bereiken? Welke opties heb je en wanneer is welk gedrag effectief?


Nanouk van Tol is werkzaam als NVO orthopedagoog-generalist binnen Praktijk Zij aan Zij. Zij heeft ervaring als manager, behandelaar en behandelcoordinator. Daarnaast is ze actief in het NVO netwerk LZMG+.


11.05 – 11.30 Koffie pauze

11.30 – 11.45 Kleine opwarmer door Anne Spies

Anne Spies is presentatiecoach en sinds 2006 eigenaar van Spies&Spreken.
Met haar theater- en logopedieachtergrond, die ze op natuurlijke wijze vervlecht in haar werk, begeleidt ze al jaren sprekers door middel van training en coaching.

11.45 – 12.45 "Wie willen we zijn in het krachtenveld van registraties" door Resie Bessems
Wat is eigenlijk de waarde van ons vak en wat zijn de waarden die daar bij komen kijken? Want laten we eerlijk zijn, het is toch werkelijk heel vreemd dat hoog opgeleide post-academisch geschoolde medewerkers zich zo gemakkelijk naar de slachtbank van de hedendaagse bezuinigingen laten leiden. Niet dat ze niet opkomen voor hun vak, maar het lijkt te ontbreken aan een soort van beroepsidentiteit. Resie Bessems spreekt op inspirerende wijze over beroepsidentiteit en het krachtenveld van registraties.

Resie Bessems is klinisch psycholoog, psychotherapeut, systeemtherapeut, orthopedagoog generalist en (hoofd) docent binnen de landelijke BIG-opleidingen.

12.45-13.30 Lunch pauze

13.30-16.30 Keuze Workshop - 1 van onderstaande:

Om actief te kunnen oefenen wordt in het middagdeel gewerkt met kleine groepen.
Voorbereiding van het middagdeel is vereist in de vorm van een opdracht (veelal het meenemen van een situatie die jij wilt oefenen uit jouw praktijk). Deze opdracht wordt vooraf toegezonden. 

1 - 'Ontspannen presenteren - als jezelf' door Anne Spies. Maximaal 20 personen.

Een workshop van Anne Spies geeft je vertrouwen! Binnen (ongeveer) 3 uur kun je veel leren en een hele slag maken als het gaat om presenteren en je verhaal overbrengen. Je krijgt plezier in het vinden van een heldere opzet, vindt structuur in je eigen verhaal en durft het anders te doen. Bij deze workshop zit je op het puntje van je stoel en wil je het liefst alles wat je hoort meteen uitproberen. Je gaat naar huis met het vertrouwen én heldere tools om het voortaan anders te doen.

Anne Spies is presentatiecoach en sinds 2006 eigenaar van Spies&Spreken. Met haar theater- en logopedieachtergrond, die ze op natuurlijke wijze vervlecht in haar werk, begeleidt ze al jaren sprekers door middel van training en coaching.

2 - 'Ontspannen presenteren - als jezelf' door Marije Alma. Maximaal 20 personen.

Een workshop van Marije Alma geeft je vertrouwen! Binnen (ongeveer) 3 uur kun je veel leren en een hele slag maken als het gaat om presenteren en je verhaal overbrengen. Je krijgt plezier in het vinden van een heldere opzet, vindt structuur in je eigen verhaal en durft het anders te doen. Bij deze workshop zit je op het puntje van je stoel en wil je het liefst alles wat je hoort meteen uitproberen. Je gaat naar huis met het vertrouwen én heldere tools om het voortaan anders te doen.

Marije Alma is journalist, mediatrainer en communicatieadviseur. Zij heeft onder andere gewerkt als politiek redacteur op de Haagse redactie van de NOS. Marije overvalt, vraagt door, kan gericht brutaal zijn en komt tot de kern. Zij weet deelnemers steeds te prikkelen.

3 - 'Storytelling: jouw verhaal is veelzeggend!' door presentatie trainer & coach Eva Pantelakis. Maximaal 16 personen.

Stel je voor dat je in gesprek bent met iemand die jouw manier van werken niet kent. Wat is dan jouw verhaal? Welke voorbeelden gebruik je? Waarom doe je wat je doet? Ben je tevreden over wat je zegt & en hoe je het zegt? 
In deze workshop Storytelling leert Eva jou hoe je jouw verhaal zo vertelt dat je meer impact hebt! Ieder verhaal is natuurlijk persoonlijk. Tegelijkertijd zijn er 3 wetmatigheden die maken of je verhaal sterk is of niet. Nieuwsgierig?
Wil je de aandacht pakken & vasthouden? Wil je meer zichtbaar worden, en durven spelen met je stem & lichaam? Ben je benieuwd of jouw voorbeelden de kern van je verhaal ondersteunen?
Wat je kan verwachten? Compacte theorie, veel praktische oefeningen, positieve energie, een veilige sfeer EN feedback op maat.
Vind je het nu al spannend? Dan ben je meer dan welkom in deze sprankelende workshop!

Eva Pantelakis was als kind heel verlegen. Nu traint ze ondernemers, docenten, studenten en wetenschappers van de RuG om te presenteren met impact. Haar aanpak als presentatie trainer & coach is zowel theoretisch als praktisch, persoonsgericht en werkt vanuit plezier.

4 - 'Storytelling: benut de kracht van je persoonlijke verhaal' door Lucia Bomert. Maximaal 12 personen.

Je bent orthopedagoog. Professional onder professionals . Wat maakt jou tot de orthopedagoog die je bent? Wat onderscheidt jou van anderen? Welke persoonlijke verhalen en ervaringen hebben je gevormd ? En wat daarvan helpt je om jouw eigenheid en authenticiteit te communiceren met je klanten, je netwerk en je stakeholders? 
Dus, hoe benut je de kracht van je persoonlijke verhaal.

Lucia Bomert is 30 jaar acteur en communicatietrainer. Leren door ervaren, oefenen met dynamische werkvormen. Humor, interactie en de menselijke maat zijn haar handelsmerk.
In de workshop ga je werken aan je persoonlijke, unieke verhaal en oefenen met verschillende manieren om dat verhaal te vertellen.

5- 'Omgaan met spanning in gesprekken en meer invloed verkrijgen' door actrice Jenne van Herpen van STIX Training. Maximaal 12 personen. Inschrijven niet meer mogelijk, deze workshop is vol.

We ervaren allemaal wel eens spanning in de gesprekken die we voeren. Dat kan de verbinding en het resultaat  behoorlijk in de weg staan. We “weten” allemaal in theorie hoe we een goed gesprek moeten voeren met opdrachtgevers,ketenpartners,ouders en teamleden. Maar er gebeurt iets met ons als we die spanning ervaren.
In deze workshop gaan we aan de slag om meer invloed te hebben in je gesprekken en de regie te houden zodat je verhaal goed overkomt. Dit zullen we doen op een actieve en interactieve manier.

Jenne van Herpen is werkzaam en opgeleid als trainer/coach en trainingsacteur en heeft diverse opleidingen genoten. Zij is werkzaam als zelfstandige en heeft haar eigen bedrijf STIX training

6 - 'Omgaan met spanning in gesprekken en meer invloed verkrijgen' door actrice Bertie van Kessel van STIX Training. Maximaal 12 personen. Inschrijven niet meer mogelijk, deze workshop is vol.

We ervaren allemaal wel eens spanning in de gesprekken die we voeren. Dat kan de verbinding en het resultaat behoorlijk in de weg staan. We “weten” allemaal in theorie hoe we een goed gesprek moeten voeren met opdrachtgevers, ketenpartners,ouders en teamleden. Maar er gebeurt iets met ons als we die spanning ervaren.
In deze workshop gaan we aan de slag om meer invloed te hebben in je gesprekken en de regie te houden zodat je verhaal goed overkomt. Dit zullen we doen op een actieve en interactieve manier.

Bertie van Kessel is werkzaam als trainingsacteur en trainer en ook zij heeft daarin diverse opleidingen genoten en is werkzaam als zelfstandige.

16.30-17.30 Borrel.

Ga terug naar Aanmelding & Inschrijving.