NVO Power to the Orthopedagoog 2018 -® Merijn Roubroeks-17
shutterstock_563114188
NVO Power to the Orthopedagoog 2018 -® Merijn Roubroeks-130

Vrijdag 29 november 2019

NVO Studiedag ‘Beinvloeden; een nieuwe orthopedagogische competentie’.
 ‘Leer jezelf beter te positioneren en presenteren’

Op 16 februari & 14 december 2018 organiseerde het netwerk LZMG+ de studiedag "Power to the orthopedagoog" over macht en beinvloeding. Voor álle orthopedagogen, waar je ook werkt, broodnodig!
De evaluatiecijfers rezen dan ook de pan uit.

Was je er niet bij? Grijp dan nu je kans!  We herhalen de studiedag opnieuw. Nu onder een andere naam die nog beter weergeeft waar het over gaat. De inhoud is hetzelfde!

Orthopedagogen moeten zich staande houden in een organisatie en zich binnen die organisatie en ook extern ‘verkopen’. En eerlijk is eerlijk, dat kunnen we niet altijd zo goed.

Realiseer je dat je in élk gesprek de ander beïnvloedt en in élk gesprek een indruk achterlaat. Wat je inhoudelijk wilt bereiken, in een organisatie of in een ketenrelatie met externe collega’s gaat hand in hand met beïnvloeden. Hoe doe je dat nou zo goed mogelijk? Ben jij benieuwd naar wat jij zelf kan doen om de cliënt, de ouder, je manager of bijvoorbeeld de gemeente te bewegen in de richting die jij wilt? Dan kun je deze derde editie van deze succesvolle studiedag echt niet missen!

Op deze actieve studiedag word je ‘s ochtends geïnspireerd met vlammende theorie en ga je zelf ’s middags aan de slag met presenteren. En ja, dat vindt iedereen vooraf eng en heus, na afloop is iedereen enthousiast en heb ook jij ervaren dat ook jíj dat kunt!  Wat weerhoudt je nog om je aan te melden?!

Wil je alvast een indruk van hoe de studiedag de vorige keer is verlopen, kijk dan hier.

Programma:

10.00 - 10.10 Inleiding Studiedag door Nanouk van Tol.
10.10 – 11.05 "Macht en beïnvloeding: alledaagse vaardigheden voor de orthopedagoog van de toekomst?' door Nanouk van Tol.
Macht en beïnvloeding doet velen van ons denken aan manipuleren om te krijgen wat je wilt. Via geheime agenda's jezelf ergens naar binnen werken om de ander, zonder dat hij dat per se wil, te bewegen.
In deze theoretische inleiding bekijk ik (manager en NVO orthopedagoog-generalist) samen met een lobbyist op welke manieren je meer macht en invloed kan vergaren, zonder dat het direct om manipuleren gaat. Want beinvloeden doen we allemaal, maar op welke manier kan je jezelf het meest effectief inzetten om je doel te bereiken? Welke opties heb je en wanneer is welk gedrag effectief?

Nanouk van Tol is werkzaam als NVO orthopedagoog-generalist binnen Praktijk Zij aan Zij. Zij heeft ervaring als manager, behandelaar en behandelcoordinator. Daarnaast is ze actief in het NVO netwerk LZMG+.

11.05 – 11.30 Koffie pauze

11.30 – 11.45 Kleine opwarmer door Anne Spies

Anne Spies is presentatiecoach en sinds 2006 eigenaar van Spies&Spreken. Met haar theater- en logopedieachtergrond, die ze op natuurlijke wijze vervlecht in haar werk, begeleidt ze al jaren sprekers door middel van training en coaching.

11.45 – 12.45 "Wie willen we zijn in het krachtenveld van registraties" door Resie Bessems

Wat is eigenlijk de waarde van ons vak en wat zijn de waarden die daar bij komen kijken? Want laten we eerlijk zijn, het is toch werkelijk heel vreemd dat hoog opgeleide post-academisch geschoolde medewerkers zich zo gemakkelijk naar de slachtbank van de hedendaagse bezuinigingen laten leiden. Niet dat ze niet opkomen voor hun vak, maar het lijkt te ontbreken aan een soort van beroepsidentiteit. Resie Bessems spreekt op inspirerende wijze over beroepsidentiteit en het krachtenveld van registraties.

Resie Bessems is klinisch psycholoog, psychotherapeut, systeemtherapeut, orthopedagoog generalist en (hoofd) docent binnen de landelijke BIG-opleidingen.

12.45-13.30 Lunch pauze

13.30-16.30 Keuze Workshop - 1 van onderstaande:

Om actief te kunnen oefenen wordt in het middagdeel gewerkt met kleine groepen.
Voorbereiding van het middagdeel is vereist in de vorm van een opdracht (veelal het meenemen van een situatie die jij wilt oefenen uit jouw praktijk). Deze opdracht wordt vooraf toegezonden. 

1 - 'Ontspannen presenteren - als jezelf' door Anne Spies.
2 - 'Ontspannen presenteren - als jezelf' door Marije Alma.
3 - 'Storytelling: jouw verhaal is veelzeggend!' door Eva Pantelakis.
4 - 'Storytelling: benut de kracht van je persoonlijke verhaal' door Lucia Bomert.
5 - 'Omgaan met spanning in gesprekken en meer invloed verkrijgen' door Jenne van Herpen. Vol.
6 - 'Omgaan met spanning in gesprekken en meer invloed verkrijgen' door Bertie van Kessel. Vol.

16.30-17.30 Borrel.

* Ga naar het Volledige programma van 29 november.

* Lees hier een artikel van Nanouk van Tol-Verbeek in de Pedagoog van juni/juli 2018 over de 1e studiedag.

KostenNVO-leden €125, niet-leden betalen €250.
Locatie: The Colour Kitchen Zuilen. Prinses Cristinalaan 1 te Utrecht. Goed bereikbaar vanaf Utrecht CS of Utrecht Zuilen met een bus. Parkeren kan ook makkelijk gratis in de buurt.
Accreditatie: De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 1,5 punt voor het taakgebied Overige Taken. Voor de KJ / OG herregistratie is de bijeenkomst geaccrediteerd voor 2,5 punten. Deze accreditatie is toegekend door het Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG). Deze punten kunnen ook worden gebruikt voor de herregistratie NVO basis-(ortho)pedagoog.
Meer informatie?: Informeer bij Lara van der Linden.

Aanmelden

Via onderstaand formulier. Door het formulier in te vullen, wordt er via iDEAL voor NVO-leden €125 geincasseerd. Niet leden betalen €250.
Betaling alleen via iDEAL mogelijk. Bij incorrecte betaling, geen deelname.
Inschrijving op volgorde van binnenkomst. Er zijn 90 plaatsen.
Annuleren is mogelijk als u dat mailt naar Lara van der Linden voor 29 oktober 2019.
Let wel, uw aanmelding is pas definitief als u een mailbevestiging ontvangen heeft van de NVO.
Vult u uw gegevens zorgvuldig in, deze gegevens worden namelijk ook gebruikt voor de latere accreditatie.

Ben je student en wil je meedoen tegen een gereduceerd tarief?
Neem eerst contact op met  
Anka Pul over de voorwaarden, er zijn beperkte plaatsen beschikbaar.

Inschrijfformulier 29 november 2019