Afbeelding: Cartoon aangepast Werken aan een pedagogische coalitie (002)

 

De NVO & de Opleidingen Pedagogische Wetenschappen van de Nederlandse universiteiten
organiseren op vrijdag 29 maart 2019

Puur Pedagogiek
'Pedagogische Allianties. Samen op weg naar maatwerk'

Verbinding. Zo cruciaal voor de pedagogiek en voor pedagogen. Verbinding tussen kinderen en ouders of andere opvoeders. Verbinding tussen verschillende professionals die een kind of een gezin ondersteunen om (weer) gewoon te functioneren. Verbinding tussen domeinen waar wet- en regelgeving schotten plaatst. Verbinding van levenssferen. Verbinding ook in de zin van ‘samen zijn we sterk’ als het gaat om profilering van onze beroepsgroep en in de zin van ‘allianties’ met werkgevers en cliënten. Omdat we uiteindelijk allemaal hetzelfde doel hebben. En natuurlijk verbinding tussen wetenschap en praktijk. Verbinding en pedagogische allianties kozen we daarom dit jaar als thema van Puur Pedagogiek.

Ook worden tijdens deze dag de NVO thesisprijzen uitgereikt.

Achtergrond
Puur Pedagogiek is een jaarlijkse dag die de NVO samen met de Opleidingen Pedagogische Wetenschappen van de Nederlandse universiteiten organiseert. Doel is dat de deelnemers in één dag 'bij' zijn als het gaat om recente wetenschappelijke pedagogische inzichten. Na Utrecht, Rotterdam, Leiden en Amsterdam neemt dit jaar de Radboud Universiteit in Nijmegen de voortrekkersrol.

Dagvoorzitter
Piet-Hein Peeters is journalist. Hij werkt met grote regelmaat als dagvoorzitter of gespreksleider bij bijeenkomsten over thema’s in de publieke sector. Hij wil dat gesprekken die hij leidt bruikbare inzichten opleveren voor de deelnemers. En hij werkt vanuit de wetenschap dat er niet alleen bij sprekers, maar ook bij bezoekers van bijeenkomsten veel deskundigheid zit.

Verder is hij op deeltijd basis programmamaker en gespreksleider bij het team leiderschap van de Politieacademie.

Doelgroep
Het congres staat open voor universitair opgeleide pedagogen, psychologen, psychotherapeuten, onderwijskundigen en andere academisch opgeleide professionals die met kinderen, jongeren en hun opvoeders werken. Een beperkt aantal studenten pedagogiek kan deelnemen tegen een aanzienlijk gereduceerd tarief.

Programma JPG

* Ga naar het volledige programma.
*
Open de promotieflyer.

Kosten€125. Inschrijving op volgorde van binnenkomst.
Organisatie: NVO – Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen & de Opleidingen Pedagogische Wetenschappen van de Nederlandse universiteiten.
Locatie:  ReeHorst in Ede,  Bennekomseweg 24 te Ede (op loopafstand van Station Ede-Wageningen).
Accreditatie: De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 2,5 punt voor het taakgebied Overige Taken.
Voor de KJ / OG herregistratie is de bijeenkomst geaccrediteerd voor 5 punten. Deze accreditatie is toegekend door het Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG). Deze punten kunnen ook worden gebruikt voor de herregistratie NVO basis-(ortho)pedagoog. 
Meer informatie?: Informeer bij Lara van der Linden.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via onderstaand formulier. Vult u uw gegevens zorgvuldig in, deze gegevens worden namelijk ook gebruikt voor de latere accreditatie. Wij proberen u zoveel mogelijk bij uw voorkeurskeuzes te plaatsen. Inschrijving op volgorde van binnenkomst. Er zijn 300 plaatsen. Let wel, uw aanmelding is pas definitief als u een mailbevestiging ontvangen heeft van de NVO.
Door het formulier in te vullen, wordt er via iDEAL €125,00 geïncasseerd (betaling alleen via iDEAL mogelijk). Bij incorrecte betaling, geen deelname.Kosteloos annuleren is mogelijk als u dat mailt naar
Lara van der Linden voor 1 maart 2019.

Ben je student en wil je meedoen tegen een gereduceerd tarief?
Neem eerst contact op met  
Ingeborg van Impelen over de voorwaarden, er zijn beperkte plaatsen beschikbaar.

Inschrijfformulier 29 maart 2019