Externe activiteit 06-02-2023 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Webinar: Het AAIDD-handboek 'Intellectual Disability' (12th edition) Een introductie

In Nederland komt steeds meer aandacht voor de geactualiseerde professionele richtlijnen van de AAIDD voor diagnostiek, beeldvorming en ondersteuningsmodellen. In dit webinar worden geïnteresseerden snel op de hoogte gebracht en worden de belangrijkste ontwikkelingen uitgelicht.

HET AAIDD HANDBOEK

In januari 2021 is de nieuwste versie van het handboek van de American Association on Intellectual and Developmental Disabilities (AAID) verschenen. Een internationale groep van deskundigen heeft aan deze uitgave gewerkt. Hierbij is gekeken naar de implicaties van recent onderzoek en nieuwe inzichten met betrekking tot het fenomeen ‘verstandelijke beperking’. Het boek bevat de professionele standaarden met betrekking tot diagnostiek, beeldvorming en ondersteuning. Kennis daarvan is zeker in de Nederlandse situatie waardevol waar de AAIDD standaarden voor diagnose en classificatie de meest gebruikte en geciteerde in de sector zijn.

HET AAIDD MODEL

De auteurs vatten het begrip verstandelijke beperking op als “beperkingen in het functioneren” (disability) die beïnvloed worden door de context van de persoon. Een verstandelijke beperking zich doet zich dus voor in de interactie tussen persoon en context. Daarnaast nemen de auteurs aan dat het functioneren van de persoon verbeterd kan worden door ondersteuning. Deze ondersteuning zou rekening moeten houden met sociaal-culturele en juridische aspecten van de context van de persoon.

WEBINAR

Dit webinar is online te volgen vanaf thuis of kantoor. FORTIOR maakt voor het geven van het webinar gebruik van het programma Webex. Om het programma te kunnen gebruiken, hoef je niets te installeren. Voorafgaand aan de training ontvang je een link waarmee je kunt inloggen. Het volgen van de training kan via je browser.

Voor het deelnemen aan een online training heb je een snelle internetverbinding nodig. Daarnaast heb je een PC of laptop nodig met een microfoon, luidspreker en camera. Een smartphone is minder geschikt voor het volgen van een online training.

De hand-out, boekbespreking en certificaat wordt achteraf per e-mail verzonden.


Locatie:
Online
Accreditatie:
Accreditatie wordt aangevraagd bij: Accreditatie bureau NIP K&J/NVO OG voor het volgend aantal punten: Herregistratie 2,5, punten; Opleiding – diagnostiek: 0,5 punt; Opleiding – overige taken: 0,5 punt

Nu inschrijven
Webinar: Het AAIDD-handboek 'Intellectual Disability' (12th edition) Een introductie
6 februari 2023, 9:00 uur - 11:30 uur
Webinar: Het AAIDD-handboek 'Intellectual Disability' (12th edition) Een introductie
6 februari 2023, 9:00 uur - 11:30 uur

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid