jaar NVO
Externe activiteit 08-12-2021 - 09-12-2021 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Tweedaagse training Emotieregulatie training bij kinderen

Medilex biedt NVO-leden een speciale korting van 50 euro!

Emoties hebben een belangrijke functie; ze zijn in de basis onze raadgever ze signaleren en vertellen ons hoe te handelen in verschillende situaties. Maar wat als een kind last heeft van hoge gevoeligheid voor emoties, snel van streek is of extreem boos kan worden? Dan kan er sprake zijn van een verstoorde emotieregulatie. Het inadequaat omgaan met emoties kan zorgen voor impulsiviteit of resulteren in het juist blijven hangen in emoties. Deze maladaptieve strategieën kunnen in het latere leven leiden tot serieuze problematiek en het risico op stoornissen vergroten.

Hoe kunt u als hulpverlener kinderen helpen deze maladaptieve strategieën om te zetten naar adaptieve strategieën en ze begeleiden in het aanleren van juiste emotieregulatie strategieën?

Tijdens deze tweedaagse training leert u hoe u ongezonde emotieregulatie bij kinderen kunt herkennen, helpen te doorbreken en leert u hoe u kinderen de zes basiscompetenties van emotieregulatie kunt aanleren.


Locatie:
La Vie Meeting Center
Sint Jacobsstraat 61
3511 BP , Utrecht
Bekijk op kaart
Accreditatie:
Psychologen en Orthopedagogen - NIP K&J / NVO - 14 herregistratie punten (3 pnt behandeling, 1,5 pnt diagnostiek, 2,5 pnt overige taken).

Inschrijven nog niet mogelijk
Tweedaagse training Emotieregulatie training bij kinderen
8 december 2021, 8:00 uur - 9 december 2021, 16:00 uur , Utrecht
Tweedaagse training Emotieregulatie training bij kinderen
8 december 2021 - 9 december 2021, 8:00 uur - 16:00 uur , Utrecht

Bent u lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid