jaar NVO
Externe activiteit 24-11-2022 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Trauma bij baby's en peuters - als woorden tekort schieten

Medilex biedt leden NVO-leden een speciale korting van 10% op het inschrijfbedrag 

Overmatig huilen of slecht slapen en eten komt bij veel kinderen voor. Maar wist u dat deze symptomen zouden kunnen duiden op een trauma? Trauma bij zeer jonge kinderen kan ontstaan door een schokkende gebeurtenis zoals afwijzing van de ouder. Ook psychische problemen van een van de ouders (bijvoorbeeld als gevolg van een trauma) hebben impact op het kind.

Hoe openbaart een trauma zich als een kind het nog niet onder woorden kan brengen? Hoe beïnvloedt een trauma op jonge leeftijd de hechting? Wat is de impact op het gezin als systeem? En wat zijn de behandelmogelijkheden om de gevolgen van ernstig psychisch letsel op de ontwikkeling van een kind zoveel mogelijk te beperken?

Tijdens dit congres leert u hoe u baby’s en peuters de juiste trauma sensitieve zorg biedt, welke noodzakelijk is om het trauma te kunnen verwerken.

Een trauma kan de ontwikkeling van een jong kind ernstig verstoren. Herken de signalen vroegtijdig en bied de juiste ondersteuning!

Voor dit congres is het mogelijk om fysiek óf online deel te nemen aan het dagprogramma in combinatie met een verdiepingssessie naar keuze. Meer informatie over de prijzen vindt u bij het tabblad “Kosten”. U kunt uw keuze aangeven bij uw inschrijving. 


Locatie:
Hotel Theater Figi
Het Rond 2
3701 HS, Zeist
Bekijk op kaart
Accreditatie:
Voor deze cursus is voor 5 PE-punten accreditatie aangevraagd o.a. voor: Orthopedagogen en psychologen - NIP K&J/NVO en Jeugdzorgwerkers (SKJ -> via NIP NVO accreditatie)

Inschrijving niet meer mogelijk
Trauma bij baby's en peuters - als woorden tekort schieten
24 november 2022, 8:00 uur - 15:00 uur , Zeist
Trauma bij baby's en peuters - als woorden tekort schieten
24 november 2022, 8:00 uur - 15:00 uur , Zeist

Bent u lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid