Externe activiteit 21-04-2023 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Training: Epilepsie en gedrag bij mensen met een verstandelijke beperking

Epilepsie komt voor bij 30% van de  mensen met een verstandelijke beperking. Hoe ernstiger de beperking, des te groter de kans op epilepsie. Epilepsie en gedrag hebben op veel manieren met elkaar te maken. Zo kan epileptische activiteit leiden tot vreemde gedragingen, agressief gedrag of onrust. Ook de medicatie die wordt gebruikt om aanvallen te bestrijden, kan bijwerkingen hebben op cognitie, gedrag en stemming. Vervelende bijkomstigheid is dat het verband tussen epilepsie en (probleem)gedrag niet altijd wordt herkend.

Tijdens deze studiedag worden probleemgedrag en gedragsveranderingen bij mensen met een verstandelijke beperking vanuit twee perspectieven benaderd, namelijk het gedragswetenschappelijke en het medische perspectief.

LEERGANG MEDISCHE OORZAKEN VAN GEDRAG

Deze studiedag maakt onderdeel uit van de leergang medische oorzaken van gedrag die bestaat uit 3 studiedagen. Na deze leergang, die je geheel, of gedeeltelijk kunt volgen, heb je meer inzicht in de ziektebeelden die tot gedragsverandering kunnen leiden en neem je vaker somatische problemen mee in de hypothesevorming bij gedragsveranderingen van mensen met een verstandelijke beperking. Bekijk hier de leergang>>

HYBRIDE STUDIEDAG (FYSIEK & VIA LIVESTREAM)

Bij deze studiedag is het mogelijk om zowel fysiek als online deel te nemen. De studiedag wordt georganiseerd in een zaal waarin de docent en enkele deelnemers aanwezig zijn. FORTIOR beschikt over speciale apparatuur die de stemmen van alle deelnemers kunnen opvangen zodat wat in de zaal gebeurt, goed te volgen is voor online deelnemers. Interactieve werkvormen zijn mogelijk door het werken in zowel fysieke groepjes als breakoutrooms. De studiedag wordt niet opgenomen en deelnemers kunnen buiten beeld blijven als ze dat willen.

Deze training is onderdeel van de leergang: Leergang Medische oorzaken van gedrag bij mensen met een verstandelijke beperking


Locatie:
De studiedag vindt plaats in Utrecht, het adres van de locatie wordt later bekend (en online).
Accreditatie:
Accreditatie wordt aangevraagd bij NIP K&J / NVO OG (geldt ook voor SKJ)

Inschrijving niet meer mogelijk
Training: Epilepsie en gedrag bij mensen met een verstandelijke beperking
21 april 2023, 7:30 uur - 14:15 uur , Utrecht
Training: Epilepsie en gedrag bij mensen met een verstandelijke beperking
21 april 2023, 7:30 uur - 14:15 uur , Utrecht

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid