Externe activiteit 14-02-2023 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Studiedag Omgaan met lastige mensen en storende teamdynamieken

Hoe je vanuit de oplossingsgerichte benadering kunt omgaan met lastige mensen in jouw team of storende teamdynamieken. Welke oplossingsgerichte interventies kun je inzetten in moeilijke situaties?

Heb je ook af en toe te maken met storende teamdynamieken? Erger je je regelmatig aan moeilijke individuen in jouw team? Is het op bepaalde momenten onmogelijk om nog de positieve intentie te zien van een aantal teamleden? Je bent waarschijnlijk niet de enige die dit ervaart. Toch is het nuttig om er mee te leren omgaan.

De oplossingsgerichte benadering kijkt op een andere manier naar lastige mensen en storende teamdynamieken. Deze benadering is ervan overtuigd dat inzetten op positieve relaties minder energie kost dan het aangaan van conflicten. Daarnaast hebben de meeste mensen het beste voor hebben met hun collega’s en werkgever. Er zijn weinig mensen die doelbewust in een organisatie gaan werken om de sfeer te verzieken. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar dit is een gering aantal. Indien je deze situaties vanuit een oplossingsgerichte bril bekijkt, dan krijg je opnieuw hoop en geloof je in verandering. Daarnaast blijft het belangrijk om toch grenzen te trekken.

Deze training kan jou helpen om in een stress situatie niet opnieuw in een fight, fly or freeze reactie te vervallen. De focus tijdens deze workshop ligt op oefenen. Je leert een alternatieve kijk te ontwikkelen en oplossingsgerichte interventies te doen in moeilijke situaties.

BRUGS MODEL VOOR OPLOSSINGSGERICHTE COACHING

Tijdens deze studiedag wordt het Brugs model voor oplossingsgerichte coaching als onderliggend model gebruikt. In Nederland wordt de methode “oplossingsgericht werken (OW)” al veel toegepast in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. OW werd in de Verenigde Staten ontwikkeld door Steve de Shazer en Insoo Kim Berg. Minder bekend is dat er ook een Europese variant is van deze benadering. In 1984 werd in Brugge het Korzybski Instituut opgericht. De leden van dit instituut waren vooral geïnteresseerd in wat werkt tijdens het therapeutisch proces. Enkele belangrijke uitgangspunten van het Brugse model zijn dat mensen zelfhelende capaciteiten hebben. En dat de mogelijkheid om zelf keuzes te maken belangrijk is om jezelf goed te voelen.


Locatie:
Volgt (Utrecht)
Accreditatie:
Accreditatie is toegekend door: Accreditatiebureau NIP K&J / NVO OG voor het volgend aantal punten: herregistratie: 6 punten opleiding – behandeling: 2 punten opleiding – overige taken: 1 punt. Omdat de studiedag is geaccrediteerd door NIP K&J / NVO OG is deze ook geaccrediteerd door het SKJ.

Nu inschrijven
Studiedag Omgaan met lastige mensen en storende teamdynamieken
14 februari 2023, 9:00 uur - 16:00 uur
Studiedag Omgaan met lastige mensen en storende teamdynamieken
14 februari 2023, 9:00 uur - 16:00 uur

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid