Waar bent nu naar op zoek?
NVO bijeenkomst 16-09-2021 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Online NVO-webinar "Scheidingsproblematiek"

Wat gebeurt er als ouders uit elkaar gaan en wat betekent dit voor het kind? Hoe werkt de loyaliteit van het kind naar ouders bij een scheiding? Hoe kun je ouders in gesprek krijgen over het welzijn van hun kind(eren)? Welke gesprektechnieken kun je dan gebruiken? Welke interventies zijn helpend bij escalerende scheidingsproblematiek? En in hoeverre is de scheidingsproblematiek van invloed op het probleemgedrag van kinderen? 

Online Webinar "Scheidingsproblematiek" door Minke Bremer, Minke Kamstra en Maartje Snoek op 16 september 2021.

Programma:
18.50-19.00            Digitale inloop
19.00-21.00            Start webinar

Minke Bremer is systeemtherapeut en ouderschapsbemiddelaar. Zij is werkzaam bij KOOS specialistische Jeugdzorg Utrecht. Hiervoor heeft zij 12 jaar gewerkt in het team complexe scheiding van Youké. Minke werkt als systeemtherapeut in haar eigen praktijk; Interactiepraktijk Utrecht samen met 3 andere systeemtherapeuten.  

Zij is opgeleid als beeldend therapeut en heeft daarna de Post HBO Contextueel werken en de opleiding Systeemtherapie gevolgd. Minke is trainer bij de Youkademy (opleidingspoot van Youké) en heeft de training bemiddelingsvaardigheden ontwikkelt en geeft deze. Daarnaast geeft zij de training systeemgericht werken en ouderschapsbemiddeling/parallel ouderschap

Minke Kamstra is systeemtherapeut en ouderschapsbemiddelaar. Zij is werkzaam bij KOOS specialistische Jeugdzorg Utrecht. Hiervoor heeft zij 12 jaar gewerkt in het team complexe scheiding van Youké en heeft daar de methodiek ouderschapsbemiddeling mee ontwikkelt. Zij heeft gewerkt als systeemtherapeut in haar eigen praktijk in IJsselstein en is nu werkzaam vanuit haar eigen praktijk Interactiepraktijk Utrecht samen met 3 andere systeemtherapeuten.

Zij is opgeleid als dramatherapeut en heeft daarna de Post HBO Contextueel werken en de opleiding Systeemtherapie bij Het Lorenzhuis gevolgd. Zij is geregistreerd relatie en gezinstherapeut.

Daarnaast is zij trainer bij de Youkademy (opleidingspoot van Youké) en geeft daar de training bemiddelingsvaardigheden, systeemgericht werken en ouderschapsbemiddeling/parallel ouderschap.

Maartje Snoek is GZ-psycholoog en systeemtherapeut in opleiding. Zij is werkzaam bij KOOS specialistische Jeugdzorg Utrecht. Hiervoor heeft zij 14 jaar bij de Bascule, specialistische kinder- en jeugdpsychiatrie Amsterdam gewerkt met jongeren met eet-, dwang- en angststoornissen. Sinds 2013 werkt zij met de methodiek geweldloos verzet, waarin zij samen met een collega ook een eigen praktijk heeft, Buro Basta in Utrecht.  

Zij is opgeleid als GZ-psycholoog en volgt nu de opleiding systeemtherapie. Tevens volgt zij de training ouderschapsbemiddeling bij beide Minkes. Zowel bij KOOS als in haar eigen praktijk traint zij ouders in de methodiek geweldloos verzet. In haar eigen praktijk traint zij ook professionals om de methodiek te kunnen hanteren in hun werk.  


Kosten: €7,50 voor NVO-leden, €15 voor niet-leden.

Plaats: Webinar via Zoom

Accreditatie: Voor starters wordt accreditatie aangevraagdLocatie:
Online via Zoom
Kosten:
Tarief niet-leden: € 15
Tarief NVO-leden: € 7.5
Meer informatie:
Neem contact op met
Ingeborg van Impelen
Accreditatie:
Accreditatie wordt aangevraagd.

Online NVO-webinar "Scheidingsproblematiek"
16 september 2021 - 16 september 2021, 17:00 uur - 19:00 uur
S&S Webinar "Scheidingsproblematiek" 16 september 2021
16 september 2021, 17:00 uur - 19:00 uur

Bent u lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid