Externe activiteit 03-02-2023 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Online workshop Methodisch aan de slag met het model de draad

De draad is een model rond emotionele en sociale ontwikkeling, nauw gelinkt aan ontwikkelingspedagogiek en uitgewerkt als een vertaalslag van de SEO. Het is de indeling van de ontwikkeling in een aantal stappen, vrij vertaald in type draden. De draad is een metafoor voor hechting en voor de verbinding tussen mensen die groeit doorheen de verschillende ontwikkelingsstappen.

Anders dan in ontwikkelingspsychologie gaat het daarbij niet alleen om de ontwikkelingsfasen van de cliënt, maar om de verbondenheid met zijn zorgfiguren. Ontwikkeling is universeel zodat het model zowel gebruikt kan worden bij mensen met en zonder beperking, bij kinderen en ouderen, thuis, op school en in de groep.

Met eenvoudige termen wordt een beeld gemaakt van de emotionele ontwikkeling, de hechting en de sociale ontwikkeling van een cliënt. Door het zoeken naar het kwetsbare plek in de draad bij vastlopende begeleidingssituaties wordt gezocht naar een betere afstemming tussen ouder en kind, leerling en leerkracht, cliënt en begeleider.

In deze workshop leer je de methodiek beter kennen. Aan de hand van een aantal videofragmenten word je aan het werk gezet en krijg je er een beeld van hoe je stap voor stap met de methode kunt werken. De bedoeling is dat je handvatten krijgt om met de methode aan de slag te gaan.

ONLINE WORKSHOP

Deze workshop is online te volgen vanaf thuis of kantoor. FORTIOR maakt voor het geven van het webinar gebruik van het programma Webex of Zoom. Om het programma te kunnen gebruiken, hoef je niets te installeren. Voorafgaand aan de training ontvang je een link waarmee je kunt inloggen. Het volgen van de training kan via je browser.

Voor het deelnemen aan een online training heb je wel een snelle internetverbinding nodig. Daarnaast heb je een PC of laptop nodig met een camera, microfoon en luidspreker. Een smartphone is vaak minder geschikt voor het volgen van een online training.


Locatie:
Online workshop
Accreditatie:
Voor deze online workshop wordt accreditatie aangevraagd bij: NIP K&J / NVO OG. Indien de accreditatie wordt toegekend door NIP K&J / NVO OG, wordt deze accreditatie overgenomen door het SKJ

Nu inschrijven
Online workshop Methodisch aan de slag met het model de draad
3 februari 2023, 8:30 uur - 11:30 uur
Online workshop Methodisch aan de slag met het model de draad
3 februari 2023, 8:30 uur - 11:30 uur

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid