Externe activiteit 07-02-2023 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Online cursus Onderzoek doen naar het effect van interventies met een ‘single case study’ design

In deze cursus leer je hoe je het effect van interventies bij cliënten met een verstandelijke beperking kunt meten met behulp van een single case study design.

EFFECT VAN EEN BEHANDELING METEN

Een single-subject design geeft informatie over het effect van een interventie, maar het kan ook meer gedetailleerde informatie geven over waarom een interventie wel of niet werkt. Bovendien kan de onderzoeker met dit design zowel per cliënt als tussen cliënten het effect laten zien op basis van individuele prestaties in plaats van groepsgemiddelden zoals in een groot Randomised controlled Study (RCT).

Ook met multiple baseline studies waarin gebruik wordt gemaakt van het combineren van verschillende N=1 studies, kan het effect van een interventie worden aangetoond. Het gaat er dan om dat de studie systematisch, transparant en onderbouwd wordt uitgevoerd. Er zijn vele voorbeelden van single en multiple case studies in de zorg en dienstverlening voor mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking.

In deze cursus leer je om eigen interventies te toetsen. Zo kunnen professionals door N=1 onderzoeken het effect van therapieën en behandelingen empirisch nagaan.

ONLINE TRAINING

Deze online training is vanuit huis of kantoor te volgen. Het platform waarmee de training wordt gegeven is Zoom. Om de training goed te kunnen volgen is het belangrijk dat je beschikt over een snelle internetverbinding  en een laptop of PC met geluidsboxen, camera en microfoon. Een smartphone of tablet zijn minder geschikt voor het volgen van deze training. Bij gebruik van een koptelefoon met microfoontje vermindert achtergrondgeruis. Dit is aan te raden maar in een rustige ruimte is de online bijeenkomst doorgaans goed te volgen.

De de materialen, die je nodig hebt, worden vooraf per e-mail verstuurd. Het digitale certificaat als bewijs van deelname wordt achteraf naar je gemaild.

TIJDSDUUR: 4 dagdelen van 14:00 tot 17:00 op 7 februari (=deel 1), 14 maart (=deel2), 18 april (=deel 3) en 16 mei (=deel 4) 2023


Locatie:
Online cursus
Accreditatie:
Accreditatie wordt aangevraagd bij NIP K&J/NVO OG. Accreditatie door NIP K&J/NVO OG geldt ook voor SKJ

Inschrijving niet meer mogelijk
Online cursus Onderzoek doen naar het effect van interventies met een ‘single case study’ design
7 februari 2023, 13:00 uur - 16:00 uur
Online cursus Onderzoek doen naar het effect van interventies met een ‘single case study’ design
7 februari 2023, 13:00 uur - 16:00 uur

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid