Externe activiteit 09-01-2024 Openbaar

Omgaan met verlies en rouw bij kinderen en jongeren - Herkennen & ondersteunen

Medilex biedt NVO-leden een speciale korting van 50 euro!

Rouw is een ingrijpende reactie als gevolg van een verlies van iets of iemand waar veel van gehouden werd, zoals bijvoorbeeld door een overlijden, een echtscheiding of een ernstige ziekte in het gezin. Iedereen krijgt op een moment in zijn leven te maken met verlies.

Kinderen en jongeren die te maken krijgen met rouw kunnen zich (meer dan in eerste instantie wordt opgemerkt) verdrietig, boos of opstandig voelen, zich gaan terugtrekken of hun gevoelens onderdrukken. Dit kan leiden tot tijdelijke of langdurige psychische of lichamelijke klachten en gedragsverandering.

Hoe herkent u rouw en mogelijk het stagneren in het omgaan met verlies bij kinderen en jongeren? Hoe kunt u in uw rol als zorgprofessional uw kennis en kunde zo effectief mogelijk inzetten om deze kinderen en jongeren te ondersteunen?

Aan het eind van deze driedaagse cursus bent u beter in staat te zien wat kinderen en jongeren die rouwen nodig kunnen hebben. Ook leert u hoe u vanuit uw eigen geschiedenis op verlieservaringen reageert en hoe dit uw manier van contact maken met de verlieservaring van een kind of jongeren kleurt. Daarnaast krijgt u praktische handvatten en meer houvast in uw rol als hulpverlener op het moment dat er kinderen betrokken zijn in het gezin van uw patiënt.

De cursus 'Omgaan met verlies en rouw bij kinderen en jongeren' bestaat uit drie interactieve contactdagen. De dagen vinden plaats in Utrecht van 09.30 tot 16:00 uur.

  • Datareeks januari 2024: 9 & 23 januari en 6 februari (allemaal dinsdagen)

Voor deze cursus wordt accreditatie aangevraagd voor: Psychologen en Orthopedagogen - NIP K&J / NVO en Jeugdzorgwerkers - SKJ (via NIP K&J/NVO).


Locatie:
La Vie Meeting Center
Sint Jacobsstraat 61
3511 BP , Utrecht
Bekijk op kaart

Inschrijving niet meer mogelijk
Omgaan met verlies en rouw bij kinderen en jongeren - Herkennen & ondersteunen
9 januari 2024, 8:30 uur - 15:00 uur , Utrecht
Omgaan met verlies en rouw bij kinderen en jongeren - Herkennen & ondersteunen
9 januari 2024, 8:30 uur - 15:00 uur , Utrecht

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid