Externe activiteit 14-04-2023 Openbaar

NIP/NVO Symposium: Complexe scheidingen - Het voorkomen van strijd tussen de ouders bij scheiding

Als partnerschap overgaat in echtscheiding, kunnen ouders elkaars tegenstander worden. Dat hun kinderen daarvan de dupe zijn, is bij hulpverleners genoegzaam bekend. Hun psychologische ontwikkeling kan stagneren en ouders kunnen jarenlang vasthouden aan eigen standpunten. Nieuwe invalshoeken ter voorkoming van deze problematiek zijn nodig.

Hoe te werken met complexe familieverhoudingen? Wat is de psychologie van demoniseren? Wat is de invloed van schuld en schaamte? Wat is een nieuwe organisatiestructuur waarin de expertise van de psycholoog/pedagoog beter wordt benut?

In dit symposium staan gezinsdynamische uitgangspunten centraal. Leidende thema’s zijn het kunnen vasthouden van de ouderrol in de ontwikkeling naar een nieuw gezinssysteem, meer aandacht voor de visie van het kind én het voorkomen van hooglopende conflicten.

Naast het plenair programma kan er gekozen worden uit diverse workshops over onder andere transculturele benaderingen en concrete aandacht voor de visie van het kind.

Meer informatie over het programma volgt.

Dit symposium wordt georganiseerd door NIP- en NVO-leden en is relevant voor psychologen, pedagogen en andere betrokken/geïnteresseerde professionals (zoals familie-mediators en juristen). Verschillende invalshoeken en perspectieven zullen gedurende de dag aan bod komen.


Locatie:
Spoorwegmuseum
Maliebaanstation 16
3581 XW, Utrecht
Bekijk op kaart

Nu inschrijven
NIP/NVO Symposium: Complexe scheidingen - Het voorkomen van strijd tussen de ouders bij scheiding
14 april 2023, 7:00 uur - 14:00 uur , Utrecht
NIP/NVO Symposium: Complexe scheidingen
14 april 2023, 7:00 uur - 14:00 uur , Utrecht

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid