Externe activiteit 15-10-2021 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Motiverende Gespreksvoering 3.0, startdatum 15 oktober 2021

In deze tweedaagse cursus leer je de specifieke gespreksvaardigheden van motiverende gespreksvoering van een ervaren trainer. In de cursus worden theorie en oefening afgewisseld. De docent heeft een brede behandelervaring in de GGZ en helpt bij het verbinden van de aangereikte interventies uit de cursus met je eigen werkpraktijk.

Inhoud cursus

De Motiverende Gespreksvoering (MGV) methode versterkt de persoonlijke motivatie van de cliënt voor gedragsverandering. MGV is bewezen effectief bij verschillende doelgroepen. De motiverende gesprekvoering wordt veel gebruikt in behandelingen voor verslavingsproblematiek, maar is veel breder inzetbaar. Wanneer cliënten ambivalent zijn over het veranderen van hun gedrag of wanneer cliënten wel duidelijk willen veranderen, maar het hen steeds niet goed lukt, kan motiverende gespreksvoering jou als therapeut hierbij helpen. Deze cursus is gebaseerd op de laatste ontwikkelingen en inzichten van MGV.

Opzet

Tijdens de eerste dag gaan we in op de spirit en processen van Motiverende Gespreksvoering. We trainen samen de basisvaardigheden en oefenen in afwisselende werkvormen. Op de tweede dag gaan we samen aan de slag met het uitlokken en reageren op verandertaal, omgaan met wrijving en het maken van veranderplannen. Na deze twee dagen ben je als cursist in staat om deze technieken toe te passen in jouw eigen praktijk.


Locatie:
CCD Arnhem
Oude Oeverstraat 120, etage 3,
6811 JZ, Arnhem
Bekijk op kaart
Meer informatie:
Bekijk de website
Accreditatie:
WORDT AANGEVRAAGD BIJ: NIP K&J/NVO vorige editie toegekend voor 13 punten

Inschrijving niet meer mogelijk
Motiverende Gespreksvoering 3.0, startdatum 15 oktober 2021
15 oktober 2021 - 15 oktober 2021, 8:00 uur - 15:00 uur , Arnhem
Motiverende Gespreksvoering 3.0
15 oktober 2021, 8:00 uur - 15:00 uur , Arnhem

Bent u lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid