Externe activiteit 16-11-2023 - 17-11-2023 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Emotieregulatie training bij kinderen (tweedaagse cursus)

Medilex biedt NVO-leden een speciale korting van 50 euro!

Emoties hebben een belangrijke functie: ze zijn in de basis onze raadgever, ze signaleren en vertellen wat belangrijk voor ons is en hoe te handelen in verschillende situaties. Maar wat als een kind een hoge gevoeligheid voor emoties heeft, snel van streek is of extreem boos kan worden? Dan kan er sprake zijn van een verstoorde emotieregulatie. Het inadequaat omgaan met emoties kan zorgen voor impulsiviteit of resulteren in het juist blijven hangen in emoties. Deze maladaptieve emotieregulatiestrategieën kunnen in het latere leven leiden tot serieuze problematiek en het risico op stoornissen vergroten.

Hoe kunt u als hulpverlener kinderen en jongeren helpen deze maladaptieve strategieën om te zetten naar adaptievere strategieën voor het reguleren van negatieve emoties en ze begeleiden in het aanleren van dergelijke, meer helpende, emotieregulatiestrategieën?

Tijdens deze tweedaagse training leert u hoe u problemen in emotieregulatie bij kinderen en jongeren kunt herkennen, helpen te doorbreken en krijgt u zicht op hoe u de zes basiscompetenties van emotieregulatie kunt aanleren.


Locatie:
La Vie Meeting Center
Sint Jacobsstraat 61
3511 BP , Utrecht
Bekijk op kaart
Accreditatie:
Jeugdzorgwerkers - SKJ (via NIP K&J/NVO) Psychologen en Orthopedagogen - NIP K&J / NVO - 14,5 herregistratie punten (3 pnt behandeling, 1,5 pnt diagnostiek, 2,5 pnt overige taken) - Jeugdzorgwerkers - SKJ (via NIP K&J/NVO) - 14,5 punten

Inschrijving niet meer mogelijk
Emotieregulatie training bij kinderen (tweedaagse cursus)
16 november 2023, 8:00 uur - 17 november 2023, 16:00 uur , Utrecht
Emotieregulatie training bij kinderen (tweedaagse cursus)
16 november 2023 - 17 november 2023, 8:00 uur - 16:00 uur , Utrecht

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid