jaar NVO
Externe activiteit 09-06-2022 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Cursus over de afname en scoring van de Attachment Story Completion Task (ASCT)

De Attachment Story Completion Task (ASCT: in Nederlands gehechtheidsverhalen) maakt gehechtheidsrepresentaties zichtbaar die kinderen over zichzelf en anderen hebben gevormd. De test bestaat uit een aantal basisverhaaltjes (‘story stems’) en een vooropgezette scène met poppetjes en andere attributen. 

Elk verhaaltje bevat een specifiek conflict of dilemma dat gaat over een situatie die het gehechtheidssysteem activeert, zoals angst, pijn, uitsluiting en ruzie. De ASCT is ontwikkeld door Bretherton en collega’s om in kaart te brengen hoe kinderen in de verhaaltjes omgaan met de gepresenteerde conflicten en emoties en op basis daarvan een relatie te leggen met hun interne werkmodellen over gehechtheid. Het is te gebruiken als onderdeel van een volgsysteem bij de behandeling van 4- tot 10-jarige kinderen. Tevens is het te gebruiken bij adolescenten en volwassenen met een verstandelijke beperking (mentale leeftijd 4 tot 10 jaar). 

De volledige set bestaat uit negen verhaaltjes. Psychometrisch onderzoek toonde aan dat een set van vijf verhaaltjes eveneens een betrouwbare afnameset kan zijn. De afname van vijf verhaaltje duurt ongeveer 20 minuten en negen verhaaltjes ongeveer 30 minuten. Van de afname maakt de testleider een opname om na afloop de verhaaltjes enigszins samenvattend op te schrijven, te scoren en te interpreteren.

Cursusdagen: 9 juni en 29 september (dagdelen: 9:30 tot 13:00 en 13:30 tot 17:00)


Locatie:
Vergadercentrum Vredenburg
Vredenburg 19
3511 BB, Utrecht
Bekijk op kaart
Accreditatie:
Accreditatie is toegekend door: Accreditatiebureau NIP K&J / NVO OG voor 7 punten

Inschrijving niet meer mogelijk
Cursus over de afname en scoring van de Attachment Story Completion Task (ASCT)
9 juni 2022, 7:30 uur - 15:00 uur , Utrecht
Diagnostiek van gehechtheid: Cursus over de afname en scoring van de Attachment Story Completion Task (ASCT)
9 juni 2022, 7:30 uur - 15:00 uur , Utrecht

Bent u lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid