Congres Zelfregulatie bij kinderen en jongeren
Sommige kinderen en jongeren hebben meer moeite om zichzelf te reguleren dan anderen. Ze zijn snel afgeleid, vertonen impulsief gedrag, hebben last van woede-aanvallen of het lukt hen niet om zich aan te passen aan anderen. Ze hebben – met andere woorden – moeite met zelfregulatie.
Zelfregulatie is het vermogen om controle uit te oefenen over gedrag, gedachten en emoties. Goede zelfregulatie is van cruciaal belang voor een gezonde sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling en een belangrijke voorspeller voor goede leerresultaten en sociaal succes.
Zelfregulatie stelt kinderen en jongeren in staat om goede keuzes te maken uit de eigen gedragsmogelijkheden en dit gedrag – zelf of samen met anderen – te realiseren, evalueren en verbeteren. Zoals controle bij stressvolle situaties, het omgaan met heftige emoties of het tonen van doelgericht gedrag.
Hoewel de mate van zelfregulatie per kind aanzienlijk kan verschillen, spelen problemen met zelfregulatie zeker ook een rol bij kinderen met ADHD, autisme, gedragsproblemen of leerproblemen.
Tijdens het congres gaan deskundige sprekers in op zelfregulatie bij kinderen en jongeren.
U kunt er ook voor kiezen om het congres vanaf 4 april 2023 – zes weken lang – online te bekijken.
Accreditatie wordt aangevraagd voor kinder- en jeugdpsychologen (NIP), orthopedagogen (NVO) en klinisch (neuro)psychologen (FGzPt). Jeugdprofessionals kunnen vanwege de accreditatie bij NVO/NIP hun deelname ook opvoeren bij de SKJ.
21 maart 2023, 8:45 uur - 15:45 uur , Utrecht