Externe activiteit 21-03-2023 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Congres Zelfregulatie bij kinderen en jongeren

Sommige kinderen en jongeren hebben meer moeite om zichzelf te reguleren dan anderen. Ze zijn snel afgeleid, vertonen impulsief gedrag, hebben last van woede-aanvallen of het lukt hen niet om zich aan te passen aan anderen. Ze hebben – met andere woorden – moeite met zelfregulatie.

Zelfregulatie is het vermogen om controle uit te oefenen over gedrag, gedachten en emoties. Goede zelfregulatie is van cruciaal belang voor een gezonde sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling en een belangrijke voorspeller voor goede leerresultaten en sociaal succes.

Zelfregulatie stelt kinderen en jongeren in staat om goede keuzes te maken uit de eigen gedragsmogelijkheden en dit gedrag – zelf of samen met anderen – te realiseren, evalueren en verbeteren. Zoals controle bij stressvolle situaties, het omgaan met heftige emoties of het tonen van doelgericht gedrag.

Hoewel de mate van zelfregulatie per kind aanzienlijk kan verschillen, spelen problemen met zelfregulatie zeker ook een rol bij kinderen met ADHD, autisme, gedragsproblemen of leerproblemen.

Tijdens het congres gaan deskundige sprekers in op zelfregulatie bij kinderen en jongeren. 

U kunt er ook voor kiezen om het congres vanaf 4 april  2023 – zes weken lang – online te bekijken.


Locatie:
Van der Valk Hotel Utrecht en online
Accreditatie:
Accreditatie wordt aangevraagd voor kinder- en jeugdpsychologen (NIP), orthopedagogen (NVO) en klinisch (neuro)psychologen (FGzPt). Jeugdprofessionals kunnen vanwege de accreditatie bij NVO/NIP hun deelname ook opvoeren bij de SKJ.

Inschrijving niet meer mogelijk
Congres Zelfregulatie bij kinderen en jongeren
21 maart 2023, 8:45 uur - 15:45 uur , Utrecht
Congres Zelfregulatie bij kinderen en jongeren
21 maart 2023, 8:45 uur - 15:45 uur , Utrecht

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid