Externe activiteit 29-03-2022 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Congres Vroeg pASSende zorg: Investering op maat bij de eerste signalen van autisme

Medilex biedt NVO-leden een speciale korting van 10% op het inschrijfbedrag voor deze nascholing. Vermeld bij inschrijving uw lidnummer bij de accreditatie. De korting wordt verrekend op uw factuur.

Het zo vroeg mogelijk herkennen van signalen van autisme (ASS) is van groot belang! Zo kan er aan kinderen tijdig specialistische diagnostiek en passende zorg worden geboden. Dit is niet alleen beter voor de ontwikkeling van het kind, maar ook voor de begeleiding van de ouders. 

Bent u een (zorg)professional die met jonge kinderen werkt? Kom dan naar ons congres op 2 december 2021 en leer waarom ook u een belangrijke rol speelt bij het vroeg herkennen van autisme.  

De sprekers, aangesloten bij het Landelijk expertisenetwerk Autisme Jonge Kind, leren u aan de hand van praktijkvoorbeelden:  

  • Inzicht te krijgen in dilemma’s die kunnen spelen bij vroegsignalering van ontwikkelingsstoornissen (en autisme in het bijzonder) en hoe daar keuzes in gemaakt kunnen worden
  • Vroege signalen van autisme te herkennen en bespreekbaar te maken met ouders
  • Op een holistische manier naar de ontwikkeling van een kind te kijken aan de hand van een diagnostisch profiel (met behulp van de DC:0-5)
  • Zicht te krijgen op mogelijke vroege interventies
  • Enkele basale interventietechnieken voor het stimuleren van contact en communicatie, die direct toepasbaar zijn in de praktijk

Voor dit congres is het mogelijk om fysiek óf online deel te nemen.


Locatie:
Hotel Theater Figi
Het Rond 2
3701 HS, Zeist
Bekijk op kaart
Meer informatie:
Bekijk de website
Accreditatie:
Voor dit congres is accreditatie aangevraagd bij: (Kinder- en jeugd)psychologen / Orthopedagoog-Generalist (NIP NVO), Jeugdzorgwerkers (SKJ--> via NIP NVO). Meer informatie over accreditatie kunt u op de congrespagina nalezen.

Inschrijven nog niet mogelijk
Congres Vroeg pASSende zorg: Investering op maat bij de eerste signalen van autisme
29 maart 2022, 8:00 uur - 15:15 uur , Zeist
Congres Vroeg pASSende zorg: Investering op maat bij de eerste signalen van autisme
29 maart 2022, 8:00 uur - 15:15 uur , Zeist

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid