jaar NVO
Externe activiteit 13-10-2022 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Congres Stoornissen en problemen bij meisjes

Autisme, ADHD, gedragsproblemen, lange tijd werd aangenomen dat vooral jongens last hebben van deze stoornissen. Uit recent onderzoek blijkt echter dat ADHD, autisme en gedragsproblemen vaker dan gedacht ook bij meisjes voorkomen. Toch worden deze stoornissen bij hen vaak niet (goed) herkend. Met alle gevolgen van dien.

Een van de mogelijke redenen dat deze stoornissen minder snel bij meisjes worden opgemerkt, is dat ze bij meisjes vaak anders tot uiting komen. Over het algemeen neigen meisjes wat meer tot internaliseren (wat kan leiden tot angst, depressie en een laag zelfbeeld) en jongens tot externaliseren (wat leidt tot agressief en opstandig gedrag).

Tijdens het congres gaan deskundige sprekers in op stoornissen bij meisjes als autisme, ADHD, depressie, angst en gedragsproblemen. Is er bij meisjes sprake van ander gedrag, zijn er andere uitingsvormen, andere symptomen? En zo ja, hoe komt dit? Wat weten we over de ontwikkeling van het brein en de invloed van hormonen? Hoe kunnen we stoornissen bij meisjes eerder signaleren? En vooral, wat kunnen we doen om hen te helpen?

Deelname

U kunt live deelnemen in het Van der Valk Hotel in Utrecht maar u kunt er ook voor kiezen om het congres vanaf 31 oktober – zes weken lang – online te bekijken.


Locatie:
Van der Valk Hotel Utrecht en online
Accreditatie:
Accreditatie wordt aangevraagd voor kinder- en jeugdpsychologen (NIP), orthopedagogen (NVO) en klinisch (neuro)psychologen (FGzPt). Jeugdprofessionals kunnen vanwege de accreditatie bij NVO/NIP hun deelname ook opvoeren bij de SKJ.

Nu inschrijven
Congres Stoornissen en problemen bij meisjes
13 oktober 2022, 7:45 uur - 14:15 uur , Utrecht
Congres Stoornissen en problemen bij meisjes
13 oktober 2022, 7:45 uur - 14:15 uur , Utrecht

Bent u lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid