Externe activiteit 23-11-2021 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Congres Overgewicht en obesitas bij kinderen en jongeren, oorzaak en behandeling

Speciaal tarief voor orthopedagogen: €295,- (excl btw), inclusief digitaal naslagwerk, hand-outs, koffie/thee en lunch.

Overgewicht en obesitas bij kinderen is een toenemend probleem. Naar verwachting dragen de coronamaatregelen van de afgelopen jaren hier negatief aan bij. Ruim 14 procent van alle kinderen is te zwaar, waardoor zij een verhoogde kans hebben op fysieke en psychosociale gezondheidsproblemen. De nadelige lichamelijke en mentale gevolgen dragen bij aan een verminderde kwaliteit van leven. Het aanleren en motiveren van gezonde leefstijlgewoonten op jonge leeftijd is de beste strategie in de strijd tegen overgewicht op latere leeftijd. Maar welke methodieken werken nu echt? Hoe betrek je de ouders bij de behandeling? Hoe zitten de mechanismen die overgewicht in de hand werken in elkaar en wat is de psychologie daarachter?

Vroegtijdige interventie bij (dreigend) overgewicht bij kinderen is van groot belang! Herken de signalen en bied de juiste ondersteuning.
Leer meer van experts uit verschillende vakgebieden over de complexiteit van overgewicht en obesitas bij kinderen en jongeren. In de middag zijn er verschillende verdiepingssessies en heeft u alle ruimte om uw ervaringen en uitdagingen te delen.  

Op de programmapagina kunt u het volledige programma bekijken.

Voor dit congres is het mogelijk om fysiek óf online deel te nemen. Meer informatie over de prijzen vindt u bij het tabblad “Kosten en korting”. U kunt uw keuze aangeven bij uw inschrijving. 


Locatie:
Leerhotel Het Klooster
Daam Fockemalaan 10
3818 KG, Amersfoort
Bekijk op kaart
Meer informatie:
Bekijk de website
Accreditatie:
Voor deze studiedag is o.a. accreditatie in aanvraag voor: Orthopedagogen – NVO. Meer informatie over accreditatie kunt u op de congrespagina nalezen.

Inschrijven nog niet mogelijk
Congres Overgewicht en obesitas bij kinderen en jongeren, oorzaak en behandeling
23 november 2021, 8:00 uur - 15:15 uur , Amersfoort
Congres Overgewicht en obesitas bij kinderen en jongeren, oorzaak en behandeling
23 november 2021, 8:00 uur - 15:15 uur , Amersfoort

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid