jaar NVO
Externe activiteit 25-11-2021 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Congres Emotieregulatie bij kinderen en volwassenen

BSL/GGZ Congressen biedt NVO-leden een speciale korting van € 40 op het inschrijfbedrag. De korting wordt verrekend op het aanmeldformulier.

Emotieregulatie is méér dan praten over gevoelens en ontspanningsoefeningen doen. Tijdens dit congres maak je kennis met een wetenschappelijk gefundeerde emotieregulatietraining die is in te zetten voor volwassenen en voor kinderen. Je ontdekt hoe emotieregulatie zich ontwikkelt vanaf de kindertijd, waar het fout kan lopen hoe je de training kunt inzetten in verschillende klinische settings.

Veel behandelaars passen emotieregulatie toe als methodiek binnen een behandeling van angstproblemen, depressieve klachten, eetstoornissen, agressieregulatie of bij persoonlijkheidsstoornissen. Ze doen dat wanneer het aangewezen is. Echter, zonder een duidelijk therapieplan, zonder duidelijk protocol en zonder een goede wetenschappelijke rationale.

Breed inzetbare emotieregulatie training
In dit congres krijg je die handvatten van prof. dr. Matthias Berking, die werkte aan een gefundeerde wetenschappelijke onderbouwing voor het uitvoeren van de emotieregulatietraining. Daarnaast licht prof. dr. Caroline Braet het trainingsprogramma toe dat zij ontwikkelde voor emotieregulatie specifiek gericht op kinderen en adolescenten. In twee workshoprondes met onderwerpen naar keuze ga je de diepte in met diverse zinnige en zingevende interventies op het gebied van emotieregulatie.

Waarom heeft Matthias Berking deze specifieke emotiergulatietraining ontwikkeld?
Beluister het interview met Matthias Berking >>

Voor wie?
Het congres is primair bedoeld voor GZ-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters en alle andere professionals die meer willen weten over emotieregulatie zowel kinderen als volwassenen.


Locatie:
Hotel Landgoed Zonheuvel Doorn
Amersfoortseweg 98
3941 EP, Doorn
Bekijk op kaart
Accreditatie:
Accreditatie is o.a. aangevraagd voor: NVO Orthopedagoog-Generalist (OG). Meer informatie over accreditatie kunt u op de congrespagina nalezen.

Inschrijven nog niet mogelijk
Congres Emotieregulatie bij kinderen en volwassenen
25 november 2021, 8:00 uur - 15:35 uur , Doorn
Congres Emotieregulatie bij kinderen en volwassenen
25 november 2021, 8:00 uur - 15:35 uur , Doorn

Bent u lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid