Overzicht geaccrediteerde OG-opleidingen

In verband met de opname van de OG registratie in de wet BIG accrediteert de NVO geen opleidingen meer vanaf 1-1-2020!

Lees alle informatie over de OG in de BIG >Lees verder

  • De geintegreerde opleidingen tot NVO Orthopedagoog Generalist die zijn geaccrediteerd door de NVO zijn in Groningen (PPO-Groningen), Amsterdam (PDBO Randstad), Leiden (PDBO Randstad) en Eindhoven/Nijmegen (OG ZON).

De opleiding in Eindhoven en Nijmegen is geheel geaccrediteerd. Bij de andere opleidingen moet u zelf voor een goede werkplek zorgen, deze wordt door de commissie beoordeeld bij uw aanmelding.

  • De opleiding tot Schoolpsycholoog (RINO amsterdam / Radboud Centrum Sociale Wetenschappen) is voor de onderdelen cursorisch onderwijs en literatuurstudie/praktijkopdrachten voor 75% geaccrediteerd. Voor de werkervaring en supervisie is de opleiding geheel geaccrediteerd. Zie consequenties OG in de BIG > Lees meer

 

Heeft u vragen over deze opleidingen neem dan contact op met de opleidingsinstelling van uw keuze. Inschrijving voor een postacademische opleiding verloopt via de betreffende opleidingsinstelling. Nadat u tot de opleiding bent toegelaten dient u de aanmelding voor het opleidingstraject tot Orthopedagoog Generalist in bij de NVO via het ledendeel van de website.